Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2024

Η επιστροφή των μερισμάτων

Οργανικά κέρδη 1,2 δισ. και πρόβλεψη για μέρισμα 30% ανακοίνωσε η διοίκηση Μυλωνά, σηματοδοτώντας την επιστροφή και της Εθνικής στην κανονικότητα. Και μάλιστα με χρηματική διανομή στους μετόχους ποσοστιαία μεγαλύτερη από των άλλων συστημικών. Πώς είδαν τα αποτελέσματα της Εθνικής JPMC, Goldman Sachs, Deutsche Bank σημείωνε εχθές ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Επιστροφή στη διανομή μερίσματος και για την AEGEAN -μετά από ένα πιο σύντομο διάλειμμα-, κυρίως λόγω συνεπειών από την πανδημία- στο 0,75 ευρώ/μτχ., με ισχυρό τέταρτο 3μηνο 2023 και προβλέψεις της διοίκησης για καλύτερο 2024.

Δύο περιπτώσεις διαφορετικές μεν, ενδεικτικές, δε, της δυναμικής επαναφοράς (από άλλη θέση εκκίνησης ξεχωριστά) και με το ίδιο αποτέλεσμα, επιβράβευσης των μετόχων/επενδυτών.

Διαφορετική και η περίπτωση του ομίλου ΤΙΤΑΝ Cement International, αλλά ο υπερδιπλασιασμός κερδών -που ανακοινώθηκε νωρίτερα- και το προτεινόμενο μέρισμα για 0,85/μτχ. προσμετράται στα θετικά για την κοινότητα.

Σε αναμονή ενδεχόμενης θετικής έκπληξης και από τον ΟΠΑΠ, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να έχει λεπτομέρειες από την αξιέπαινη πρωτοβουλία ΟΠΑΠ Forward.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v