Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2008

Short... ιστορίες στη μετοχή της ΔΕΗ

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον περιμένουμε την επικείμενη αναμέτρηση πωλητών - αγοραστών στη ΔΕΗ.

Οι πρώτοι έπαιξαν σχεδόν μόνοι τους, δανειζόμενοι εκατοντάδες μετοχές, ανοίγοντας θέσεις πώλησης στον τίτλο της Επιχείρησης, εκτιμώντας πως εύκολα θα οδηγούσαν το παιχνίδι προς τα κάτω.

Όπερ και εγένετο στις 4/8, με -3,3% στο χαρτί και λες και με... μοιρογνωμόνιο η τιμή πήγε εκεί που ήθελαν. Με συναλλαγές 750 - 760 χιλιάδων μετοχών.

Για να δούμε όμως, καθώς στις 5/8 βγήκαν 1,157 εκατ. κομμάτια και μεγάλο μέρος της προσφοράς απορροφήθηκε από τους αγοραστές. Ήτοι από μία ομάδα διορατικών παικτών, που γνωρίζουν πολύ καλά οι shortάκηδες (και κυρίως τα παιδιά από το... Λονδίνο, ας μην επεκταθούμε τώρα), με μεγάλη ρευστότητα, με γνώση του παιχνιδιού και με τεράστια -μα τεράστια- αποθέματα υπομονής και επιμονής. 

Δύο φορές, εξ όσων γνωρίζουμε, οι αγοραστές... πήραν το τόπι από τη μικρή περιοχή τους και έφτασαν άνετα στο αντίπαλο τέρμα. Ισάριθμες, δε, φορές σκόραραν, και μάλιστα θεαματικά. 

ΣΗΜ. Οι shortάκηδες γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις αναφερόμαστε, όπως επίσης και για ποιες ομάδες αγοραστών κάνουμε λόγο. Να δούμε αν γυρίσει... τούμπα το χαρτί, τι θα γίνει!
 
Εύστοχος ο φίλος bertramakias, αλλά δυστυχώς, ό,τι και να πεις ποιος ακούει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v