Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2009

ΑΛΚΗ ΑΧΕΠΕΥ: Τέλος εποχής, σημεία των καιρών

Αναστέλλει τη δραστηριότητά της η ΑΛΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, από τις παλαιότερες στον κλάδο.
Συνέπεια της ραγδαίας υποχώρησης του τζίρου και της συγκέντρωσης των συναλλαγών στα χέρια λιγότερων και ισχυρότερων.

Συνέπεια της υδροκέφαλης συγκέντρωσης της αγοράς και της άνευ όρων παράδοσής της σε ξένους επενδυτικούς οίκους, μεγαλόσχημους αναλυτές και βασικούς μετόχους υπεράκτιων επιχειρήσεων. Όλα αυτά την περίοδο της δεύτερης… ευφορίας μέχρι τα τέλη του '07.

Όμως η ΑΛΚΗ «πλήρωσε» και την απαξίωση που επέφερε η απουσία της από την αγορά για 2,5 και πλέον χρόνια, λόγω της εμπλοκής που είχε υπάρξει το '99. Μίας λίγο ως πολύ γνωστής υπόθεσης, ενός υπαλλήλου υποκαταστήματος ο οποίος είχε καταχραστεί κεφάλαια πελατών της χρηματιστηριακής για να φτάσει μέχρι την ανάκληση λειτουργίας της ΑΧΕ.

Έντιμα παιδιά οι Κοτζαμπάσηδες, ειδικά ο Σπύρος που είχα την τύχη να γνωρίσω για καιρό από κοντά και καλά σε περιόδους δύσκολες και ιδιαίτερες, χωρίς κομψότητες και καλές δημόσιες σχέσεις. Η μοίρα των καλών παιδιών, θα πείτε, καθώς από την ιστορία του '99 την πλήρωσαν εν τέλει οι μικρότεροι και οι γραφικότεροι της περιόδου. Αυτό κατά γενική εκτίμηση όσων ήταν από κοντά στην αγορά εκείνη την περίοδο.

Η ΑΛΚΗ παρ' όλα αυτά επέστρεψε, το πάλεψε, αλλά η απουσία της από την… πιάτσα την είχε περιθωριοποιήσει, την είχε απαξιώσει. Και πληρώνει τώρα, καθώς το Δ.Σ. της εταιρίας θα προτείνει στη Γ.Σ. της 27ης/2 τη λύση και εκκαθάριση. Οι επενδυτές θα πρέπει να πάρουν το χαρτοφυλάκιό τους και να το μεταφέρουν σε άλλη χρηματιστηριακή, χαρτοφυλάκια που κάλυψαν και σεβάστηκαν μέχρι τελευταίου ευρώ οι Κοτζαμπάσηδες. Σε αντίθεση με άλλους…

Μικρό χωριό η Σοφοκλέους, γνωριζόμαστε καλά οι περισσότεροι, αλλά να, η απόφαση των παιδιών να κάνουν πίσω, να παραδοθούν, αφήνει μια πικρή γεύση. Έγιναν τόσα και τόσα και το '99 και το '06 - '07, αλλά τα σπασμένα τα πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι. Έτσι είναι, θα πείτε, και… τέλος εποχής χωρίς συναισθηματισμούς και… φιοριτούρες. Και επιβεβαίωσης για πολλοστή φορά πως «όπου μικρός, φτωχός και έντιμος κι η… μοίρα του».

Δεν τα βλέπουν όμως όλοι έτσι. Έτσι δεν είναι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v