Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2009

Η εποπτεία του συστήματος και οι κυρώσεις...

Το καίριο θέμα της εποπτείας του συστήματος θίγει ο Γάλλος Πρόεδρος. Αυτό το πρόβλημα που εμείς στο… Ελλάντα προσπαθούμε να "τετραγωνίσουμε" τα τελευταία 15 - 20 χρόνια και για το οποίο οι αρμόδιοι ακόμη να βγάλουν άκρη. Άλλος εποπτεύει τις τράπεζες, άλλος τις εισηγμένες, άλλος τις ασφαλιστικές και από αποτέλεσμα null, που λένε.

Έρχεται, λοιπόν, ο συμπαθής Νικολά Σαρκοζί και εκφράζει την ευχή η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει μία "Ρυθμιστική Επιτροπή για τις Τράπεζες" με ουσιαστικές εξουσίες επιβολής κυρώσεων (το θέμα κάνει… τζιζ!). Πρέπει η Ευρώπη στον τομέα αυτό να αποτελέσει παράδειγμα, δηλώνει ο Γάλλος και συμπληρώνει:  "Στον ρυθμιστικό τομέα της λειτουργίας, στον ρυθμιστικό χώρο επίσης των αμοιβαίων με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, όπως των φορολογικών παραδείσων, για τις αμοιβές των στελεχών των συγκεκριμένων χώρων στο πλαίσιο μιας δεδομένης οικονομίας επίσης όσον αφορά στο μοίρασμα μιας αξίας η Ε.Ε. ε ά ν ΔΕΝ μπορέσει να δώσει παράδειγμα, εάν δεν μπορεί να μιλήσει ο μ ό φ ω ν α, τότε τι και πού άραγε θα χρησιμεύει η (ενωμένη ) Ευρώπη;

Ο Πρόεδρος Σαρκοζί έχει πολλαπλασιάσει τις οικονομικού περιεχομένου παρεμβάσεις του αφότου ξέσπασε "η πρωτότυπη και συνάμα πρωτόγνωρη για δεκαετίες διεθνής κρίση", όπως επισημάνθηκε πρόσφατα και από το Bloomberg.

Ο Νικολά Σαρακοζί μιλά για "έναν φορέα ενιαίας εποπτείας" που μάλιστα θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει κυρώσεις. Και εμείς ακόμη (λέμε τώρα) πως προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στην τραπεζοκεντρική διακυβέρνηση της χώρας μας.

ΣΗΜ.: Η αναπαραγωγή της είδησης έχει γίνει από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v