Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2009

Εν αναμονή εκτόνωσης των πιέσεων στην Εθνική

Εμμένοντας στην πρόσφατη εκτίμησή μας πως η Σοφοκλέους βρίσκεται σε σημείο καμπής μετά την υπέρβαση των 2.280 - 2.300 μονάδων, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την τεχνικότητα βασικών δεικτών και μετοχών σε ξένες αγορές (κυρίως στη Wall) και βεβαίως και στην ελληνική.

Η χθεσινή διόρθωση της Εθνικής, περισσότερο όμως η πίεση προς το κλείσιμο και το χαμηλό των 20,05 ευρώ προβλημάτισαν αρκετό κόσμο. Δεδομένης της τεχνικότητας (και της βαρύτητας της μετοχής) περιμένουμε σήμερα - αύριο σημάδια εκτόνωσης των πιέσεων. Σχετικό κατατοπιστικό διάγραμμα της Εθνικής είχε παρουσιαστεί στον χθεσινό "Εκηβόλο".

Από τη διακύμανση της μετοχής (όπως και του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και 2 - 3 ακόμη) περιμένουν πολλά και οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τίτλους του FTSE 20 και σε συμβόλαια του 20άρη.

Εικόνα του FTSE 20 με εμφανή τα περιθώρια αντίδρασης - υποχώρησης παρουσιάζουμε σήμερα. Από το σχετικό διάγραμμα του φίλου αναλυτή Δημήτρη Γονιδάκη έχουμε καλύτερη προσέγγιση των τεχνικών σημείων του δείκτη, στηρίξεων και αντιστάσεων.

Επιπρόσθετα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη Wall νομίζουμε πως ενδιαφέρον έχει η παρακολούθηση μετοχών-σηματωρών του συστήματος. Ίσως ο πιο αντιπροσωπευτικός παίκτης του συστήματος εδώ και καιρό είναι η JP Morgan, γι' αυτό και παραθέτουμε το διάγραμμα της μετοχής που μας έστειλε ο φίλος Κώστας Βαγιονής.

Να παρατηρήσουμε πρώτα τις αντοχές του συστήματος σήμερα - αύριο και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v