Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2009

ΟΤΕ: Ένα αμφιλεγόμενο στοίχημα

Αποτελεί κοινό μυστικό πως στην τριάδα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE-20 δηλαδή στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ και στον ΟΤΕ επενδύονται (και μακροπρόθεσμα) σημαντικά κεφάλαια.

Στο Μ.Κ. της Επιχείρησης οι θέσεις αυτές χτίζονται σταδιακά και σε βάθος χρόνου από τις αρχές του 2008, αποτελώντας την περίοδο της μεγάλης πτώσης των τραπεζών ένα… σχετικό "μαξιλάρι" για ισχυρά επενδυτικά και επιχειρηματικά κεφάλαια.

Βέβαια, σε διάστημα 52 εβδομάδων η μετοχή της Επιχείρησης υποχωρεί μέχρι 26% (από τα 20,22 ευρώ), κρατά όμως θετική απόδοση στο εξάμηνο και στο τρίμηνο, ενώ τις τελευταίες επτά ημέρες έχει ενισχυθεί μέχρι και 12,8% από τα χαμηλότερα των 13,22 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει καλύτερη συμπεριφορά σε ορίζοντα 52 εβδομάδων (μείον 4,5%), υστερεί όμως σε εξάμηνο και σε τρίμηνο, ενώ κάτι επιχειρείται να γίνει τις τελευταίες ημέρες με την αντίδραση από τα 19,9 ευρώ.

Αστάθμητος παράγοντας όλη αυτή την περίοδο (από την αρχή του 2008, σε διάστημα 52 εβδομάδων) παραμένει η μετοχή του ΟΤΕ.

Κλασική περίπτωση… ταλαιπωρημένου οργανισμού (ας μην αναλύσουμε εδώ τα μύρια όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στον ΟΤΕ), με ευδιάκριτη όμως την εισροή κεφαλαίων, την τοποθέτηση "ισχυρού χρήματος" στη μετοχή.

Εμφανέστερη η τάση τον τελευταίο μήνα, που κατά την εκτίμησή μας εντείνεται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση.

Με την προϋπόθεση πως στον Οργανισμό δεν συμβαίνει κάτι θεαματικά αρνητικότερο από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν κρύβονται δυσάρεστες εκπλήξεις στα… κουφάρια των θυγατρικών, τότε η μετοχή του ΟΤΕ χρήζει δεύτερης -προσεκτικότερης- παρακολούθησης.

Για να δούμε αν και τι μπορεί να… κρύβει ο Οργανισμός βραχυπρόθεσμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v