Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2010

Σύντροφοι συντονιστείτε…

Το κακό (ή καλό κατά περίπτωση) με την ελληνική γλώσσα είναι πως μπορεί να είναι ξεκάθαρη, εύληπτη, ενδελεχής και ακριβέστατη.

Πλουσιότατη γαρ, πολύ δύσκολα μπορεί να έχει αμφίσημα νοήματα, έννοιες και συμπέρασμα εάν υποθέσουμε πως ο χρήστης της, ο ομιλητής, είναι στοιχειωδώς γνώστης της.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν ήξεις αφήξεις για το νέο αλαλούμ που προκλήθηκε με αφορμή-αυτήν τη φορά- το ενδεχόμενο επιβολής ενιαίου ΦΠΑ 15%. Σε σχετικό θέμα της Έλενας Λάσκαρη αναφέρονται εκτενώς και κατανοητά όλα: τι είπε ο ένας υπουργός, τι είπε ο άλλος, τι υποστήριξε η μία συνιστώσα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, πώς τα… πήρε (προφανώς ) η άλλη σε μία περίοδο όπου, όπως σημειώνει εύγλωττα η εξαιρετική συνάδελφος, "το αλαλούμ με τον ΦΠΑ έρχεται να προστεθεί σε δύο γκάφες που καταλογίζονται από εσωκομματικούς 'φίλους' στον υπουργό Οικονομικών και αφορούν στην περιβόητη τροπολογία για τις γονικές παροχές αλλά και στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα νέα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, εξαναγκάζοντας τελικά σε προαναγγελία αλλαγών".

Το πρόβλημα έγκειται στο ό τι η εικόνα αποσυντονισμού, αρρυθμίας (ή όπως αλλιώς θέλετε χαρακτηρίστε την) μεγεθύνεται και διευρύνεται όσο βαθαίνει η κρίση, όσο παρέρχονται οι περίφημες 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης (πάμε για τις άλλες 100 τώρα) και τα παθογενή συμπτώματα δεν λένε να μειωθούν.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα παρατηρούνται και συμβαίνουν στον ευπαθή χώρο της οικονομίας και αφορούν σε όλους μας, λίγο πιο αποτελεσματική λειτουργία του οικονομικού σχήματος δεν θα έβλαπτε. Νισάφι πια…

ΣΗΜ.: Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί παρασκηνιακά και εμφανίζεται στο προσκήνιο είναι και όσα συμβαίνουν με την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του mr COSCO στην Αθήνα. Η κινεζική πλευρά (πρεσβεία της Κίνας στη χώρα μας, COSCO Hellas) περιμένει πότε ακριβώς θα ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της περιβόητης πλέον σύμβασης προκειμένου να επισημοποιηθεί η επίσκεψη του Γουέι Ζιαφού στη χώρα μας. Από μία πρόχειρη έρευνα που έγινε χθες φαίνεται πως στο γκοβέρνο δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται. Με ποια χώρα έχει υπογραφεί διακρατική συμφωνία, τι σημαίνει η COSCO για τους Κινέζους, ποιος είναι ο πολιτικός ρόλος του ισχυρού άνδρα του ομίλου.

Για να δούμε, γιατί οι αρχικές ανεπίσημες πληροφορίες μας έλεγαν πως ο κ. Γουέι Ζιαφού θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 19 Ιανουαρίου. Για επαφές από τον πρόεδρο του ΟΛΠ, την υπουργό Οικονομίας και Ναυτιλίας, τον υπουργό Οικονομικών, μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v