Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2010

Με οδηγό τους κύκλους του S&P 500

Σε πτωτική φορά τα ξένα χρηματιστήρια, με… οδηγό τη Wall Street. Γεγονός που αφορά και ενδιαφέρει άμεσα (είτε έμμεσα) και τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στο Χ.Α.

Σύμφωνα με στοιχεία και δεδομένα του φίλου Στέφανου (deiktes.com), παρακολουθούμε την ιστορικότητα του S&P 500, τους εμφανείς κύκλους, την περιοδικότητα του εξαιρετικά σημαντικού αμερικανικού δείκτη.

Συνεκτιμώντας τα δεδομένα που δημιουργούνται από την κίνηση των ξένων αγορών, μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα και για το τι μπορεί να περιμένουμε και στο Χ.Α.

Σημείωση: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Βασίλη (Γεώργα) για την πολύτιμη τεχνική υποστήριξή του.

Όπως αναφέρει, «ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους είναι το διάγραμμα - οδηγός του 18-month rule. Ποια θα είναι η κατάληξη της κίνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010; Θα δουλέψει και πάλι η κυκλικότητα των 18 μηνών; Ποια θα είναι η κατάληξή της; Νέο υψηλό στις 1.300 μονάδες ή ένας σημαντικός πυθμένας.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, οι bullish θα πρέπει να εύχονται μία διορθωτική κίνηση ώστε η αγορά να πάρει τις απαραίτητες ανάσες για την κορύφωση του Σεπτεμβρίου. Μας απομένουν μόνο 5 μήνες, αλλά ίσως σύντομα να γνωρίζουμε τις προθέσεις της αγοράς.

Εάν η κίνηση είναι διορθωτική, τότε θα υπάρχουν οι βάσιμες υποψίες για ένα καλοκαιρινό ράλι με κορύφωση τον Σεπτέμβριο. Διαφορετικά, εάν η διορθωτική κίνηση μετεξελιχθεί σε πτώση, τότε θα είναι δύσκολο να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και θα πρέπει να υποψιαστούμε ότι η πτώση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σημειώστε ότι ο επόμενος κύκλος εντοπίζεται τον Μάρτιο του 2012.

Αυτό που θεωρώ πιο πιθανό για την ώρα είναι μία διορθωτική κίνηση, η οποία φαίνεται να έχει ξεκινήσει στο επίπεδο που είχαμε υποθέσει πιο πάνω, και ακολούθως ένα νέο ανοδικό κύμα που θα κορυφωθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Όταν πλέον κανείς σχεδόν δεν θα το περιμένει θα ξεκινήσει μία μεγάλη καθοδική κίνηση που θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2012».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v