Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2010

Χρήματα υπάρχουν αλλά… εκτός Ελλάδος

Παράταση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων έως τις 31 Δεκεμβρίου φέρεται να μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Έλενας Λάσκαρη.

Και πώς να μην τη… μελετά (την παράταση) ο Γ. Παπακωνσταντίνου; Τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειας ήταν κάτι λιγότερο από πενιχρά, σχεδόν μηδενικά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά παράγοντας του υπουργείου. Σημείωσε μάλιστα πως τα μεγέθη δεν είναι καν άξια αναφοράς, καθώς τα επανακάμψαντα κεφάλαια είναι… ψίχουλα μπροστά σε αυτά που εκτιμάται ό τι έχουν εκπατριστεί και έχουν κατατεθεί σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού.

Βέβαια, οι αρμόδιοι έσπευσαν χθες να… γνωστοποιήσουν αυτήν την αδυναμία τους χρησιμοποιώντας και πάλι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ επικαλούμενοι "πληροφορίες" και τις λίγο έως πολύ γνωστές μας πλέον τακτικές τους.

Η ουσία είναι… τζίφος και αποτέλεσμα… μηδέν, για να συνεννοούμαστε. Το υπουργείο πράγματι προχώρησε στις σχετικές ρυθμίσεις, κίνησε τη διαδικασία και περίμενε -εάν κρίνουμε από τις αρχικές δηλώσεις και εκτιμήσεις- τον επαναπατρισμό μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Όμως, για τους λόγους τους οποίους από την αρχή είχαν αναφέρει άνθρωποι της αγοράς ούτε αυτή η προσπάθεια του αρμόδιου υπουργείου τελεσφόρησε.

Απεναντίας θα λέγαμε, καθώς έναν και πλέον χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης φαίνεται πως χρήματα μεν υπάρχουν αλλά εκτός Ελλάδος και συνάμα πως για πολλοστή φορά οι καθ' ύλην αρμόδιοι κάτι δεν κάνουν καλά.

Αναποτελεσματικοί, όπως αποδείχτηκε, και σε αυτό το ζήτημα, παρά τις αρχικά μεγαλόστομες εξαγγελίες τους, δυστυχώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v