Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2011

Ρυθμιστής τάσης Α΄ (*) το rollover

Στην τελική ευθεία από χθες το απόγευμα οι τράπεζες, το Χ.Α., η οικονομία, με τις διοικήσεις των τραπεζών να πρέπει να έχουν απαντήσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Μια χαρά περίοδος (και) για το Χ.Α. θα αναδείξει πολλά χρήσιμα για τη δυσκολότερη συνέχεια.

Ενδιαφέρον και το αρχικό «γύρισμα» με τον FTSE 20 από τα νέα χαμηλά των 396,96 να αντιδρά προς τις 405 μονάδες. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της τάσης έχουμε πάντα στο… πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο «ενός πολύ σημαντικού βίαιου γεγονότος», όπως το εκτιμά εδώ και καιρό η ομάδα ανάλυσης της eZMarket.

Εξίσου ενδιαφέρουσα η ανατροπή για δύο τραπεζικές μετοχές-σηματωρούς, την Alpha Bank και τη Eurobank, που με την ΕΤΕ αποτελούν την τριάδα-ρυθμιστή του κλάδου. Και των δύο τραπεζικών μετοχών η διαγραμματική προσέγγιση παραπέμπει σε προεξόφληση εξελίξεων.

Εν αναμονή, λοιπόν.

(*) Επόμενος και ίσως εξίσου καθοριστικός ρυθμιστής από αρκετούς παίκτες, αναλυτές θεωρείται ο έλεγχος της BRS. Όμως, σε ικανό βαθμό τα ευρήματα του ξένου οίκου θα είναι σε συσχέτιση με τα αποτελέσματα και τις ενδεχόμενες συνέπειες του προγράμματος ανταλλαγής - μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v