Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2012

Μετα-Δημοκρατία… light

Ένας-ένας ξεδιπλώνονται οι σχεδιασμοί των δανειστών ως προς τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η Νέα Ευρώπη τους.

Μια ομογενοποιημένη ζώνη φθηνότατου εργατικού κόστους, ειδικών σημείων επιχειρηματικής δραστηριότητας, μηδενικών κοινωνικών υποδομών, με αναπόφευκτη την υποθήκευση (συνταγματικά και εμπράγματα δεσμευμένη) του πλούτου της κάθε χώρας που θα «υποτάσσεται»-εντάσσεται σε αυτό το νέο μόρφωμα.

Μόλις προχθές η Helen Smith από τις σελίδες του Guardian ξεμπροστιάζει(*) την έλλειψη δημοκρατίας, που εντείνεται στην ελληνική πολιτική σκηνή, τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και την άνωθεν επιβολή μοντέλου διακυβέρνησης.

Εξίσου σαφής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος χωρίς περιστροφές περιγράφει πότε το Βερολίνο θα θεωρούσε χρήσιμο να διεξαχθούν οι εκλογές.

Κυβέρνηση έξι υπουργών μέχρι τον Ιούνιο (και βλέπουμε...) προτείνει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πολιτικός η οποία συγκεντρώνει χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στη σχετική κατάταξη προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Η υπουργός η οποία όχι μόνο... κατάφερε τα… ακατόρθωτα (ούτε από την εποχή της χούντας) με τη διανομή βιβλίων στα δημόσια σχολεία αλλά κι έβαλε μέσα το υπουργείο δύο (2) εκατ. ευρώ με την περίφημη οδηγία της για εκτύπωση φωτοαντιγράφων. Η δις - τρις συμμετέχουσα σε συνεδριάσεις της περίφημης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, η οποία δραστηριοποιείται σε κάθε ποικιλώνυμη «ομάδα πρωτοβουλίας» για «τη διάσωση της πατρίδας», με εξωθεσμικά σχήματα «αξίων», «πεφωτισμένων» και ανάλογου βεληνεκούς προσωπικότητες.

Σχεδιασμός που όλο και εμφανέστερα προωθείται από συγκεκριμένα κέντρα, ΜΜΕ και επιχειρηματικά (και όχι μόνο) συμφέροντα.

Σχεδιασμός που εξυφαίνεται μεθοδικά, με επιμονή και πολύ χρήμα, σαν τον… ιστό της αράχνης.

(*)Προφανώς οι Άγγλοι (και τα ΜΜΕ του Η.Β.) βρίσκονται αντίθετοι στους γερμανικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα, όμως στο συγκεκριμένο άρθρο της ανταποκρίτριας του Guardian (στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Τουρκία) αναφέρονται πολλές πικρές αλήθειες που χαρακτηρίζουν την περίοδο της μεταπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v