Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Όλα των ιδιωτικοποιήσεων... δύσκολα!

Την παραίτησή της από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου υπέβαλε η εκπρόσωπος της Σλοβακίας, Άννα Μπουμπενίκοβα, ύστερα από καταγγελίες σε βάρος της για διαφθορά, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η Μπουμπενίκοβα ήταν η πρόεδρος του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας (National Property Fund) της Σλοβακίας και πριν από έναν χρόνο επελέγη ως ένα από τα τρία άτομα που τοποθέτησε η Κομισιόν στο επταμελές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για να την εκπροσωπούν στο ελληνικό ταμείο.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινό θέμα του euro2day, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως η διαφθορά μόνο ελληνική παθογένεια δεν είναι και πως ακόμη και οι «ψύχραιμοι» και άτεγκτοι ξένοι-δανειστές ενίοτε υποπίπτουν σε ολισθήματα (σοβαρότερα ή επουσιωδέστερα, δεν έχει σημασία).

Η σχετική εξέλιξη «έπαιξε» στον ΜΕΤΟΧΟ (στο φύλλο 751 της 10ης/8 - Εκηβόλος) με την αναφορά πως: «Η Άννα Μπουμπενίκοβα, η οποία επιλέχθηκε από την Κομισιόν για να επιβλέψει τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, φέρεται να είναι μπλεγμένη σε σκάνδαλο διαφθοράς στη Σλοβακία. Πρώην επικεφαλής του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας -του ENM-, βρέθηκε μπλεγμένη στο σκάνδαλο Gorilla τον Ιανουάριο στη χώρα της».

Όλα των… ιδιωτικοποιήσεων δύσκολα.

Επ' ευκαιρία, η στήλη ρωτά -για τους τύπους- εάν ο Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος διορίστηκε (από την ελληνική πλευρά) στη θέση του πρόεδρου στο ταμείο έχει υποβάλει την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Καθημερινής. Στο οποίο εμφανίζεται να συμμετέχει (με σημερινή ενημέρωση του ase.gr).ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v