Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2012

Στις 320 μονάδες του FT 20 θα κριθεί το στοίχημα

Αγκάθι, και μάλιστα σοβαρό, είναι το εργασιακό. Και με την κυβέρνηση να πρέπει να περάσει και το νέο πακέτο μέτρων στην οικονομία και στην κοινωνία. Με τον κόσμο να έχει... μετρήσει εδώ και καιρό τις αντοχές του.

Όμως, το Χ.Α. ήταν και παραμένει προεξοφλητικός μηχανισμός και ως τέτοιος, εντελώς ψυχρά, παρακολουθείται και από τη στήλη.

Διαδοχικά τα κλεισίματα του Ftse 20, υψηλότερα των 242 μονάδων - μιας τεχνικής περιοχής που για πάνω από δύο μήνες αποτελούσε το άνω όριο τους εύρους διακύμανσης (210-242), ισχυρή αντίσταση και κατά πολλούς σημείο αναφοράς.

Το άνοιγμα της συνεδρίασης (από τις 273 μονάδες) ενισχύει περισσότερο τη βραχυπρόθεσμη τάση και καθότι η τελευταία αντίδραση πραγματοποείται με αυξημένους τζίρους και διάχυση του παιχνιδιού και σε άλλα χαρτιά οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο.

Η ομάδα ανάλυσης eZMarket πολύ ορθά (κατά την ταπεινή μας άποψη) σημειώνει πως "η άνοδος είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση των λωρίδων bollinger με την ανοδική πίεση στην υψηλότερη από αυτές. Αυτό σημαίνει, πως η κίνηση εξελίσσεται και πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθεί ή όχι".

Ακόμη και με μία πρόχειρη ματιά οι άμεσες αντιστάσεις που συναντά ο 20άρης (μετά την ανοδική διάσπαση των 242 μονάδων) είναι στις 270, στις 290 και στις 350 μονάδες.

Η τελευταία είναι και τα υψηλά Ιανουαρίου 2012. Εάν ακολουθήσουμε το αισιόδοξο σενάριο (που μέχρι τώρα εκτυλίσσεται, έστω και με εμπόδια), ο δείκτης δημιουργεί έναν σχηματισμό πυθμένα τύπου Ανάστροφης Κεφαλής και Ώμων, για να αντιστρέψει τη μακροχρόνια πορεία (που ξεκίνησε από τα ιστορικά υψηλά του Σεπτεμβρίου 2009 και το τοπικό υψηλό στις αρχές του 2010).

Γι' αυτό και το "στοίχημα των 320 μονάδων" αποκτά τόσο μεγάλη σημασία. Γιατί εάν κερδηθεί, θα μπορούμε -με πάρα πολλές πιθανότητες- να μιλάμε για εκκίνηση - ανάπτυξη ενός νέου κύκλου που θα αποτυπώνει την επόμενη ημέρα στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στους... επιζήσαντες αυτής της ιστορικής κρίσης.

σσ.: Εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα πως παρακολουθούμε το Χ.Α. όσο πιο ψυχρά γίνεται και ως καθαρό προεξοφλητικό μηχανισμό. Ως ιχνηλάτη και προπομπό των επερχομένων, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν και θα είναι δραματικά για την κοινωνία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v