Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πολιτικό ρίσκο και το καλύτερο σενάριο για το ΧΑ

Ξεπερνούν το 3% οι απώλειες στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά στην περιοχή των 810 μονάδων.

Μείγμα από... GREXIT, πιέσεις ξένων, νουθεσίες εταίρων, συνεχιζόμενη διολίσθηση του ευρώ, προεκλογικές κορόνες και σενάρια επί σεναρίων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση φίλων, το ηθικό στο στρατόπεδο των «ταύρων» αναπτερώθηκε μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, την ίδρυση του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου, καθώς έτσι (υποστηρίζεται) πως θα δεν θα εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. Αραγε το χειρότερο σενάριο είναι μία αυτοδύναμη εκλογή ή μία επαπειλούμενη ακυβερνησία του τόπου για μεγάλο χρονικό διάστημα με αλλεπάλληλες, άκαρπες εκλογικές αναμετρήσεις;

Τις πολιτικές εξελίξεις (και ως εκ τούτου και τις χρηματιστηριακές) δεν θα τις καθορίσουν τόσο τα δύο μεγάλα κόμματα, όσο το τρίτο, το τέταρτο ή και το... πέμπτο, υποστηρίζει ο Βασίλης Μαρκάκης. Φανταστείτε το ενδεχόμενο να μην εισέλθουν στη Βουλή κανένα από τα... δύο ΠΑΣΟΚ, να μείνουν εκτός οι ΑΝΕΛ, να επιβεβαιωθεί η ανυπαρξία της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον φίλο Βασίλη, το καλύτερο σενάριο για το Χρηματιστήριο (και για τον τόπο, εκτιμά) θα ήταν να αναγκαστούν από το εκλογικό αποτέλεσμα να συγκυβερνήσουν τα 3-4 μεγαλύτερα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» έτσι ώστε ακόμη και εάν ανεξαρτητοποιούνταν «αριστερές συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ να μην κινδυνεύσει η νέα κυβέρνηση.

Η περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά με οριακή-μικρή διαφορά 1%-2%) θα μπορούσε να γίνει αφορμή για νέες μαζικές ρευστοποιήσεις που θα οδηγούσαν σε «νέα χαμηλά» τον Γ.Δ. και τον FΤ25 προς τον... στόχο των 227/224 μονάδων.

Σενάρια, εκτιμήσεις και απόψεις σχετιζόμενα με τη «μέτρηση» του Χ.Α. θα ειπωθούν πολλά και θα φημολογηθούν περισσότερα.

Κατ΄ αρχάς μέχρι την Κυριακή της 25ης/1 και κατόπιν ανάλογα με το αποτέλεσμα η συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v