Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Γαλαξίδι, η Δημόσια Πρόταση και οι μέτοχοι μειοψηφίας

Στο προσφερόμενο τίμημα του 0,70 ευρώ/μετοχή της Δημόσιας Πρότασης έχει "κλειδώσει" η μετοχή της Γαλαξίδι, που είναι 45,83% πάνω από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Η Δ.Π. αφορά στην απόκτηση 2.976.171 μετοχών (αντιστοιχούν στο 21,14% του μετοχικού κεφαλαίου), ενώ η πλευρά της ενδιάμεσης εταιρείας ειδικού σκοπού «Ανεμοκάμπι» (με επικεφαλής την επιχειρηματία και βασική μέτοχο Αθανασία Παντελεημονίτου) κατέχει συνολικά το 78,86% του μ.κ.

Μέχρι νωρίτερα στη συγκεκριμένη τιμή του 0,70 ευρώ είχαν προσφερθεί περί τις 654.225 μετοχές, με χρηματιστηριακές πηγές να σημειώνουν πως η Δ.Π. γίνεται με το ισχύον πλαίσιο (συνεπώς θα πρέπει να ληφθεί κατ' αρχάς υπόψη η μέση τιμή 6μήνου) και όχι με το προωθούμενο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για να πάει προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Θεωρούν μάλιστα πιθανό πως τις επόμενες ημέρες θα δοθεί «μάχη» μεταξύ της πλευράς που θέλει να βγάλει την εταιρεία από το ΧΑ και μετόχων μειοψηφίας ,καθώς θα επιδιωχθεί να αναθεωρηθεί η τιμή πάνω από το 0,70 ευρώ.

Η πρόσφατη εμπειρία της Kleemann αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή της αναπροσαρμογής της τιμής, εάν δεν καλυφθεί στον εύλογο χρόνο το απαιτούμενο (στο 90% + μία μετοχή) ποσοστό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v