Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθήματα καινοτομίας και... φιλανθρωπίας από τον Bill Gates

Η χρηματοδότηση της καινοτομίας και το φιλανθρωπικό ίδρυμα στο επίκεντρο της συνέντευξης του ιδρυτή της Microsoft στους Financial Times. Πόσο ευδιάκριτα είναι τα όρια μεταξύ επένδυσης και φιλανθρωπίας.

Τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χρηματοδότηση της καινοτομίας υπογραμμίζει ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates σε συνέντευξή του με τον Stephen Foley των Financial Times. 

Ο Bill Gates και η σύζυγός του, Melinda, ιδρυτές του ομώνυμου φιλανθρωπικού ιδρύματος, σημειώνουν ότι δεν έχουν σπάσει τα όρια μεταξύ επένδυσης και φιλανθρωπίας, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν πιθανότητες αποδόσεων σε χρηματοδότηση ερευνητικών έργων σε τομείς όπως η βιολογία και η βιοτεχνολογία. 

Ο ιδρυτής της Microsoft τονίζει ότι είναι μια υποσχόμενη και αυξανόμενη αγορά, ενώ η Melinda υπογραμμίζει ότι ως φιλανθρωπικό ίδρυμα μπορούν να χρηματοδοτήσουν την έρευνα σε ένα νέο εμβόλιο ή για την κατασκευή ενός σχολείου, είτε μέσω δωρεάς, είτε μέσω ενός χαμηλότοκου δανείου που μια τράπεζα δεν θα έδινε λόγω υψηλού ρίσκου. 

Ο Gates υπογραμμίζει ότι η Microsoft ήταν για τον ίδιο ένα σχολείο, στο οποίο έμαθε πολλά για τη χρηματοδότηση της έρευνας, ενώ συγκρίνει την ηγεσία της Microsoft με την ενασχόλησή του με το φιλανθρωπικό ίδρυμα, αναλύοντας ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v