Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Αγοράστε ελληνικές τράπεζες, θα υπεραποδώσουν

Παρά την υπεραπόδοση του προηγούμενου διαστήματος, ο εγχώριος κλάδος έχει περιθώρια ανόδου, εκτιμά ο οίκος. Ο ρόλος της αύξησης των επιτοκίων και η εικόνα στις αποτιμήσεις.

Goldman Sachs: Αγοράστε ελληνικές τράπεζες, θα υπεραποδώσουν

«Ο MSCI World Banks έχει υποχωρήσει κατά 8% από τον Μάρτιο, με τον MSCI World να αυξάνεται κατά 2% την ίδια περίοδο και είναι ένα από τα σπάνια περιστατικά με έναν σημαντικό κλάδο να υποχωρεί σημαντικά, χωρίς να οδηγεί την ευρύτερη αγορά χαμηλότερα», εξηγεί η Goldman Sachs σε ένα report που προτείνει ακόμη μια φορά την εγχώρια αγορά και ειδικά τις εγχώριες τράπεζες.

«Οι περισσότερες τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών, ιδίως στην Ευρώπη, εμφανίζονται αρκετά ακριβές, ενώ οι τράπεζες στην Ελλάδα, στην Κολομβία και στο Κατάρ, υποτιμημένες. Συνδυάζοντας όλα αυτά, οι τραπεζικές μετοχές σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Χιλή, Κολομβία, Ταϊλάνδη και Ελλάδα είναι οι πιο ελκυστικές εντός των αναδυόμενων αγορών. Συνιστούμε στους επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις σε αυτές τις μετοχές έναντι του ευρύτερου τομέα των αναδυόμενων αγορών MSCI και τις εταιρείες των βασικών αγαθών.

»Αυτό το trade έχει ήδη υπεραποδώσει από τον Μάρτιο και προβάλλει ελκυστικό σε μεσοπρόθεσμη προοπτική, δεδομένων των αποτιμήσεων. Οι τράπεζες έχουν υπεραποδώσει σε περιόδους όπου το περιβάλλον προσφέρει "carry trades" στα τοπικά νομίσματα των αναδυόμενων αγορών και το οποίο είναι ένα θέμα που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί το καλοκαίρι», εξηγεί η τράπεζα.

Οι αναλυτές των τραπεζών της Goldman Sachs αναφορικά με τις κινήσεις των επιτοκίων εκτιμούν ότι οι περισσότερες τράπεζες των αναδυόμενων αγορών έχουν υπεραποδώσει έναντι των κινήσεων από τις κεντρικές τράπεζες.

«Από μακροοικονομική άποψη, οι τράπεζες είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας στην αγορά των μετοχών και στις κινήσεις των επιτοκίων. Οι πρόσφατες κινήσεις των τραπεζών σε σχέση με τις κινήσεις των ομολόγων και των επιτοκίων σε όρους ROE και P/BV δείχνουν ότι οι περισσότερες τράπεζες των ανεπτυγμένων αγορών φαίνονται ακριβές σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές. Οι χορηγήσεις ως προς το ΑΕΠ παρέχουν ένα ισχυρό σήμα για τις μελλοντικές αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών στις αναδυόμενες αγορές. Αν η πιστωτική ανάπτυξη επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες, οι τραπεζικές μετοχές με μεγάλα πιστωτικά κενά είναι πιθανό να υποαποδώσουν.

«Μια επιλογή από διάφορα μέτρα αποτίμησης εντοπίζει τις τράπεζες της περιοχής MENA (Κατάρ και Σαουδική Αραβία), τη Χιλή, την Κολομβία, την Ταϊλάνδη και την Ελλάδα ως ελκυστικές τραπεζικές μετοχές από μακροοικονομική άποψη. Συνιστούμε στους επενδυτές να προχωρήσουν σε long σε αυτές τις μετοχές, έναντι των βασικών καταναλωτικών αγαθών», καταλήγει η Goldman Sachs.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v