Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Νέα δεδομένα διαμόρφωσε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου. Τα περιθώρια κίνησης των μετοχών στο βασικό, το θετικό και το αρνητικό σενάριο.

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα έχουν δώσει ώθηση στις επιδόσεις σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει η αμερικανική Jefferies. Οι αναλυτές του οίκου εξηγούν ότι η Εθνική Τράπεζα παραμένει στην καλύτερη θέση και στα δύο μέτωπα και αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα σε 7,40 ευρώ από 7,30 ευρώ που πρότεινε πριν, με σύσταση αγοράς.

Για τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank, οι συστάσεις παραμένουν διακράτηση (hold) με τιμές στόχους τα 3,10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, από 2,70 ευρώ, και τιμή στόχο στα 1,70 ευρώ για τη Eurobank χωρίς κάποια αλλαγή. Για τη μετοχή της Alpha Bank, η σύσταση παραμένει υποαπόδοση (underperformance) με τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ χωρίς κάποια αλλαγή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου, για την Εθνική Τράπεζα το περιθώριο ανόδου από το βασικό του σενάριο είναι 22%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σε 8,70 ευρώ και το περιθώριο ανόδου σχεδόν διπλασιάζεται στο 43%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για την πρώτη επιλογής της από τις ελληνικές τράπεζες μειώνεται σε 4,40 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 28%.

Για τη Eurobank, το περιθώριο ανόδου από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 1,70 ευρώ είναι μόλις 10%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σε 1,90 ευρώ και το περιθώριο ανόδου υπερδιπλασιάζεται στο 23%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Eurobank μειώνεται σε 1,20 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 23%.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, το περιθώριο μεταβολής από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 3,10 ευρώ είναι αρνητικό της τάξεως του 8%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος εκτοξεύεται σε 5,20 ευρώ και το περιθώριο ανόδου αυξάνεται στο 55%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς μειώνεται σε 1,40 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 58%.

Για την Alpha Bank, το περιθώριο μεταβολής από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 1,10 ευρώ είναι αρνητικό της τάξεως του 28%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σημαντικά σε 1,90 ευρώ και το περιθώριο ανόδου αλλάζει σε +24%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank μειώνεται σε 0,50 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v