Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Overweight για Ελλάδα, προτείνει επτά μετοχές

Η κατάσταση στην χώρα αλλάζει προς το καλύτερο υποστηρίζει ο οίκος. Ελκυστική η αγορά σε σύγκριση με άλλες αναδυόμενες. Οι επτά μετοχές που προτείνει και οι τιμές στόχοι.

HSBC: Overweight για Ελλάδα, προτείνει επτά μετοχές

Η βρετανική τράπεζα HSBC υποστηρίζει ότι το ελληνικό οικονομικό μοντέλο έχει αλλάξει και πλέον καθοδηγείται όλο και περισσότερο από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις και είναι πιθανό να υποστηριχθεί από περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

H τράπεζα επισημαίνει τις επτά καλύτερες «ιδέες» της με αξιολόγηση αγοράς (Buy) οι οποίες είναι οι μετοχές των:

  • Eurobank, τιμή στόχος τα €1,95
  • Εθνική Τράπεζα, τιμή στόχος τα €7,95
  • ΟΠΑΠ, τιμή στόχος €20
  • Τράπεζα Πειραιώς τιμή στόχος €4
  • Alpha Bank, τιμή στόχος €2,2
  • Jumbo, τιμή στόχος €33
  • Aegean Airlines τιμή στόχος €16,3.

Η Alpha Bank είναι η κορυφαία επιλογή στις τράπεζες, αλλά η HSBC έχει επίσης αξιολογήσεις «αγοράς» και για τις τρεις άλλες συστημικές.

Οι θετικοί μακροοικονομικοί παράγοντες στηρίζουν επίσης μια σταθερή επενδυτική υπόθεση για τις μετοχές στον τομέα της κατανάλωσης. Η αύξηση των μισθών, καθώς και η αύξηση της απασχόλησης θα πρέπει να βοηθήσουν το λιανικό εμπόριο και την αύξηση των πωλήσεων λιανικής. Από αυτή την άποψη, ΟΠΑΠ και Jumbo είναι οι κορυφαίες επιλογές. Από τις αεροπορικές εταιρείες, η HSBC βλέπει την Aegean Airlines ως το καλύτερο «play» στην ελληνική αναψυχή, καθώς τα ταξίδια παραμένουν ισχυρά μετά την Covid-19.

To κύριο σημείο είναι ότι τα ελληνικά μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη έχουν περάσει από μια μεγάλη αλλαγή, το ελληνικό οικονομικό μοντέλο έχει αλλάξει βαθιά και οι προοπτικές είναι τώρα πολύ καλύτερες και πολύ πιο βιώσιμες. Η ελληνική οικονομία δεν καθοδηγείται πλέον δημοσιονομικά, αντιθέτως, οι κύριοι αναπτυξιακοί οδηγοί ανάπτυξης σχετίζονται περισσότερο με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, υποστηρίζει ο οίκος.

Μετά την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις αναμένεται να στηρίξουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Η Ελλάδα ξεχωρίζει ως μία από τις πραγματικά καλές «ιστορίες μεταρρυθμίσεων» στον χώρο των οικονομιών της Ευρώπης.

Η αποτίμηση, οι τάσεις των κερδών και η ρευστότητα υποστηρίζουν το μετοχικό story της Ελλάδα. «Κατά την άποψή μας, δεδομένων των ισχυρών επιδόσεών της, ενώ το story των ελληνικών μετοχών δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο στις αρχές του έτους, εξακολουθεί να φαίνεται ελκυστικό σε σύγκριση με πολλές από τις αντίστοιχες μετοχές των αναδυόμενων χωρών (ΕΜ)», εξηγεί η HSBC.

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες αγορές όπου για τις ελληνικές τράπεζες, μια "γερακίσια" ΕΚΤ και τα χαμηλά beta των καταθέσεων συνεπάγονται υψηλότερη κορυφή του καθαρού εσόδου από τόκους (NII) από ό,τι είναι στις εκτιμήσεις και τις αποτιμήσεις του consensus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v