Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η σημασία του self custody στα κρυπτονομίσματα

Κρίσιμες παραμέτρους για τη σωστή «περιήγηση» στον χώρο περιγράφει ο Γ. Σαουλίδης. Το «καλό νέο» της εμπλοκής μεγάλων παικτών της Wall Street και η σημασία της εκπαίδευσης.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ελληνικής κοινότητας των κρυπτονομισμάτων, ο Γιώργος Σαουλίδης, ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το Bitcoin το 2014. Θεωρεί μάλιστα πως άργησε πολύ, καθώς στην αρχή δεν κατάλαβε την σπουδαιότητα του, παρόλο που σπούδασε πληροφορική.

Μας μετέφερε την εμπειρία του σχετικά με τα μαθήματα που πραγματοποίησε στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, την οποία χαρακτήρισε σαν ένα από τα highlights της χρονιάς. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν ένα πραγματικό εργαστήριο του Bitcoin. Για παράδειγμα την δημιουργία και λειτουργία των nodes.

Την σημασία του self custody, να είσαι δηλαδή ο ίδιος θεματοφύλακας της ψηφιακής σου περιουσίας, όπως και την δημιουργία δικού σου node, επισήμανε ο Γιώργος Σαουλίδης. Η ελευθερία να στέλνεις εμβάσματα χωρίς να υπόκεισαι σε περιορισμούς από την κατάχρηση εξουσίας.

Ο Γιώργος Σαουλίδης θεωρεί θετική την εμπλοκή της BlackRock και των άλλων μεγάλων της Wall Street με το ETF του Bitcoin. Από εκεί και πέρα αποτελεί ευθύνη της κοινότητας των crypto να εκπαιδεύσουν τον αδαή κόσμο, έτσι ώστε να ενημερωθούν σωστά για τις ιδιαιτερότητες και να πλεονεκτήματα του Bitcoin.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Σαουλίδης σπούδασε Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και βασικά δουλεύει με υπολογιστές από την παιδική κιόλας ηλικία. Ασχολείται με το bitcoin από το 2014 και του αρέσει να πειραματίζεται με της νέες και συναρπαστικές εξελίξεις στον χώρο. Θα διδάξει το εργαστήριο Bitcoin, mining, lighting network, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και αρχάριοι, με σκοπό να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές τις βασικές γνώσεις γύρω από την ανατρεπτική αυτή τεχνολογία για προσωπική αλλά και επαγγελματική χρήση. 

 

Ο Γιώργος Σαουλίδης διδάσκει στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (www.indifi.gr), το οποίο σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν, θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v