Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι «ειδήσεις» για Τεχνητή Νοημοσύνη και Blockchain στη Web Summit 2023

Πώς καταγράφηκαν οι εξελίξεις και οι νέες τάσεις στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Ευρώπης. Η συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο και η «ζύμωση» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Για τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Ευρώπης, τη Web Summit 2023 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και τις εξελίξεις στον χώρο του blockchain, συζήτησε ο Βασίλης Παζόπουλος με την Άννη Παναγιωτοπούλου. Μια έκθεση που συγκέντρωσε πάνω από 70.000 επισκέπτες από 153 χώρες.

Στη διοργάνωση κυριάρχησε η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), ανέφερε η Άννη Παναγιωτοπούλου, καθώς όλοι επιδίωκαν έστω και προσχηματικά να την ενσωματώσουν στα projects τους. Υπήρξε όμως και επιφυλακτικότητα, μια που η ΤΝ εξαπλώθηκε απότομα και τη χρησιμοποιούν ευρέως ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης υπήρξε συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει μείνει πίσω από τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον χώρο του blockchain, το 2023 ήταν μια χρονιά ζύμωσης. Η αγορά, με την αρωγή των αρχών, απέβαλε από τον κλάδο τους απατεώνες, όπως της FTX ή τις αποτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες που αποδείχθηκαν πυροτεχνήματα. Παράλληλα, νέα projects ετοιμάζονται, ενώ άλλα παλαιότερα ενδυναμώνονται, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες εφαρμογές που να έχουν νόημα και χρησιμότητα.

Συμπερασματικά, όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Δικαιώνεται ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης, που είναι «Εκεί που το μέλλον συμβαίνει».

Βιογραφικό

Η Aννη Παναγιωτοπούλου είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και MSc. Strategy Management από το Rotterdam School of Management. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δουλέψει σε εταιρείες τεχνολογίας διεθνώς και εξειδικεύεται σε business development και commercial product management για τις τεχνολογίες Blockchain, IoT, Robotics και αυτοματισμοί.

Στην Αθήνα δραστηριοποιείται ως εξωτερικός σύμβουλος για εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο ή τις υπηρεσίες τους.

Η κα Παναγιωτοπούλου είναι συνδιοργανώτρια του Bitcoin And Blockchain tech Meetup της Αθήνας και διδάσκει στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (Indifi.gr).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v