Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονομίσματα: Γιατί είναι κρίσιμη η on-chain ανάλυση

Τις πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν για τη συμπεριφορά κατόχων του Bitcoin περιγράφει ο νομικός Απόστολος Τσικούρας. Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη των νέων επενδυτών.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Για την χρησιμότητα της on-chain ανάλυσης συνομίλησε ο Βασίλης Παζόπουλος με τον Απόστολο Τσικούρα. Σχετικά με το πόσο βοηθάει τους επενδυτές η αποκρυπτογράφηση της δραστηριότητας μέσα στο καθολικό του Bitcoin.

Πράγματι, η ιδιότυπη διαφάνεια του πρωτοκόλλου του Bitcoin προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες, για όποιον ξέρει να το διαβάζει. Όπως για παράδειγμα, τι δείχνει η ανάλυση των μεταδεδομένων για το πως διαφοροποιείται η συμπεριφορά μεταξύ μακροχρόνιων και βραχυχρόνιων κατόχων Bitcoin.

Ο Απόστολος Τσικούρας, με την ιδιότητα του ως νομικού, δίνει οδηγίες για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τον συναρπαστικό, όσο και επικίνδυνο, όπως αναφέρει, χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Αναφέρει τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι νέοι επενδυτές και ξεχωρίζει την περίπτωση του Safemoon. Ένα νόμισμα που έδωσε εκπληκτικά κέρδη, αν και έμοιαζε να είναι απάτη.

Τέλος, εξέφρασε την γνώμη του για το ETF του Bitcoin και για την προοπτική της τιμής του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος.

Βιογραφικό

Ο Απόστολος Τσικούρας είναι απόφοιτος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαχειριστικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Κρυπτονομισμάτων. Έχει υπάρξει επίσημος μεταφραστής της κορυφαίας εταιρείας on chain μετρήσεων Glassnode.

Παράλληλα, έχει εργαστεί ως ερευνητής σε νομική εταιρεία που ασχολείται με υποθέσεις χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και τα κρυπτονομίσματα.

Χαρακτηρίζεται για την αφοσίωση του στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών και δη την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών (technologiki.eu), έχοντας την ελπίδα να σχετίσει τις γνώσεις του στις Α.Π.Ε. και τα κρυπτονομίσματα για ένα μεγάλης κλίμακας εγχείρημα. Επίσης διδάσκει στο Ινστιτούτο Ψηφιακής οικονομίας (Indifi.gr)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v