Πτώση 0,35% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Στην επιδείνωση του Ενεργητικού συνέτεινε και η Παρασκευή, καθώς τόσο οι αρνητικές αποδόσεις, όσο και οι (μικρές) εκροές το οδήγησαν σε ημερήσια πτώση της τάξεως του -0,35%.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 8/6/2018

Προς τα χαμηλά έτους «κατρακυλά» και πάλι η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων, καθώς σε σχέση με την έναρξη του έτους η υποχώρηση τους ανέρχεται σε -1,59%. Στην επιδείνωση του Ενεργητικού συνέτεινε και η Παρασκευή, καθώς τόσο οι αρνητικές αποδόσεις, όσο και οι (μικρές) εκροές το οδήγησαν σε ημερήσια πτώση της τάξεως του -0,35%. Τα μερίδια κινήθηκαν, επίσης, πτωτικά -0,04% και αντιστοιχούν σε οριακό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας 792 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς σημείωσε μικρές απώλειες -0,15%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,44%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,68%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας -0,67% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,65%. Στον αντίποδα, την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση επέτυχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,93%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,26% και τα Funds of Funds Ομολογιακά με 0,19%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε όλες, σχεδόν, τις κατηγορίες, αλλά ήταν εξασθενημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Η συναλλακτική αξία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, η δε επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 856 χιλ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 454 χιλ. € και στα Διαχείρισης Διαθεσίμων με 217 χιλ. €.

Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Ομολογιακά με 446 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 213 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 188 χιλ. €.
Η διαμόρφωση των υψηλοτέρων μεριδίων αγοράς σε σχέση με το Ενεργητικό έχει ως παρακάτω: Μικτά Α/Κ με 20,37%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,46%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,99%, Funds of Funds Μικτά με 10,61% και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,43%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v