Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Εχουν... δρόμο ακόμη οι ελληνικές τράπεζες

Υψηλά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει ο αμερικανικός οίκος, σημειώνοντας όμως ότι οι προοπτικές για τον κλάδο κρίνονται από τις πολιτικές εξελίξεις. Οι τιμές-στόχοι και η προτίμηση στον τίτλο της Alpha.

Goldman Sachs: Εχουν... δρόμο ακόμη οι ελληνικές τράπεζες

Η άποψη της Goldman Sachs για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού στην τελευταία μηνιαία ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με τίτλο «European Banks Sector overview and Conviction List stocks», επαναλαμβάνει ότι οι τραπεζικές μετοχές εξαρτώνται από τις πολιτικές εξελίξεις, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πορεία της καταθετικής τους βάσης από το 2014.

Παρ' όλα αυτά, ο αμερικανικός οίκος συνεχίζει να βλέπει υψηλά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας την προτίμησή του στον τίτλο της Alpha Bank, για τον οποίο δίνει σύσταση "buy", με τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ (περιθώριο 46%). Παράλληλα, δίνει σύσταση "neutral" για τη Eurobank, με στόχο το 0,85 ευρώ (περιθώριο 45%), για την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο το 0,25 ευρώ (άνοδος 42% από τα τρέχοντα επίπεδα) και για την Εθνική Τράπεζα, με τιμή-στόχο στο 0,3 ευρώ (περιθώριο 20%).

Η άποψη της GS υποστηρίζεται από 7 διαγράμματα τα οποία αναλύουν την εικόνα του κλάδου.

Οι μετοχές των τραπεζών παραμένουν εξαρτημένες, ενώ έχασαν πάνω από 40 δισ. ευρώ από τα τέλη του 2014. 

Η αργή επιστροφή των καταθέσεων και η πολιτική αβεβαιότητα διατηρεί την εξάρτηση του ελληνικού κλάδου από το Ευρωσύστημα, ενώ το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Κύπρο. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, η ανάκαμψη στην κερδοφορία καθυστερεί, με το βασικό πρόβλημα να παραμένει ο υψηλός δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs). Το 40% της μείωσης θα λάβει χώρα το 2019. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v