Saxο Bank: Μείνετε μακριά από τη μετοχή της Samsung

Η θέση μου για τη Samsung είναι ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα εταιρικής φήμης και ποιότητας, τα οποία θα συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο στη μετοχή, τονίζει ο επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών της Saxo Bank.

Saxο Bank: Μείνετε μακριά από τη μετοχή της Samsung

Οι επενδυτές αναζητούν μόνιμα την επόμενη μεγάλη ευκαιρία και η σημαντική πτώση της άλλοτε αγαπημένης Samsung, αναπόφευκτα προσελκύει το ενδιαφέρον της αγοράς. Ωστόσο θα συμβουλεύαμε τους επενδυτές να αντισταθούν στον πειρασμό, τονίζει ο Peter Garnry, επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών της Saxo Bank.

Η Samsung έχει πρωταγωνιστήσει στις συζητήσεις των αγορών το τελευταία διάστημα και το καλοκαίρι τηρούσαμε long θέση πώλησης, την οποία αλλάξαμε μόλις ξεκίνησε η αντιπαράθεση σχετικά με το πρόβλημα στην μπαταρία του μοντέλου Galaxy Note 7.

Η θέση μου για τη Samsung είναι ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα εταιρικής φήμης και ποιότητας, τα οποία θα συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο στη μετοχή, τονίζει ο κ. Garnry.

Οι θεσμικοί επενδυτές είναι αρκετά επιφυλακτικοί απέναντι στον νοτιοκορεάτικο κολοσσό, καθώς αν η μετοχή σημείωσε πτώση μια φορά, σίγουρα είναι κάτι που θα μπορούσε να επαναληφθεί. Συνεπώς, δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί ευκαιρία αγοράς. Αν η τιμή της μετοχής πέσει κάτω από τα 650, τότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο πτώσης.

Αντίθετα, η Apple μπορεί να συνεχίσει να επωφελείται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, τα οποία φαίνεται να μετριάζουν την κριτική που της ασκήθηκε και την απογοήτευση που επικράτησε σε αγορές και κοινό μετά το λανσάρισμα του iPhone 7, τονίζει ο Garnry.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v