Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΛΕΑΘ: Εισήγηση για την έκδοση προνομιούχων μετοχών

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΑΝΕΥ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ

κ.κ. Μέτοχοι,

Η Εταιρία μας διερευνά σε συνεχή βάση αλλά και στα πλαίσια της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας τρόπους βελτίωσης των οικονομικών της μεγεθών καθώς και τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Η εν γένει έλλειψη ρευστότητας στην αγορά καθώς και η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας έχει περιορίσει τις διαθέσιμες επιλογές άντλησης κεφαλαίων.

Στα πλαίσια αυτά, οι μοναδικοί τρόποι χρηματοδότησης της Εταιρίας κατά την τελευταία τριετία ήταν οι πιστώτριες τράπεζες που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν την Εταιρία καθώς και ο βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Στρούτσης, ο οποίος στα πλαίσια και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτριών τραπεζών, εισέφερε έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ένα εκατομμύριο ευρώ στην Εταιρεία. Τα εν λόγω ποσά θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης της Εταιρίας.

Παράλληλα, η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης αποτελεί μέτρο κατάλληλο, αναγκαίο και αναλογικά πρόσφορο, για τους εξής λόγους:
• Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε στο 1,74 ευρώ ανά μετοχή ώστε οι νέες μετοχές να αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 10% του συνόλου των μετοχών που έχουν ήδη εισαχθεί προς διαπραγμάτευση. Σημειώνεται ότι η καθορισθείσα τιμή διάθεσης είναι σημαντικά υψηλότερη της λογιστικής αξίας της μετοχής -που είναι αρνητική- καθώς και σημαντικά υψηλότερη από την τιμή διάθεσης των προνομιούχων μετοχών που είχαν εκδοθεί από την Εταιρία δυνάμει της από 23.5.2013 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της (οι οποίες είχαν εκδοθεί στην ονομαστική τους αξία, ήτοι 0,30 λεπτά του ευρώ εκάστη).
• Η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτιμάται ότι θα έκανε ιδιαίτερα διστακτικούς τους λοιπούς υφιστάμενους μετόχους ή τρίτους επενδυτές με αποτέλεσμα η όποια συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά την φάση αυτή να ήταν μηδαμινή.
• Η μη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης θα υπέβαλλε την Εταιρία σε σημαντικά έξοδα και καθυστερήσεις στην υλοποίηση.
• Οι ταμειακές ανάγκες της Εταιρίας αλλά και η σχέση της με τις πιστώτριες τράπεζες, επιβάλλουν όπως πραγματοποιηθεί η εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το συντομότερο δυνατό.
Για τους λόγους αυτούς, σας ζητάμε όπως εγκρίνετε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας αντλώντας ποσό ύψους €1.000.000,62, με την έκδοση 574.713 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών και την κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των λοιπών μετόχων και διάθεση των εν λόγω μετοχών στον βασικό μέτοχο και μέλος ΔΣ κ. Ιωάννη Στρούτση. Η δε διαφορά που θα προκύψει μεταξύ ονομαστικής αξίας (€0,30) και τιμής διάθεσης (€1,74) των νέων μετοχών θα μεταφερθεί στο αποθεματικό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

16 Μαΐου 2014
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v