Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της ημερομηνίας 20 Αυγούστου 2014, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ («η Τράπεζα» ή «το Συγκρότημα») έχει ολοκληρώσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την Societatea Companiilor Hoteliere Grand S.R.L. ("GHES"), εταιρία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στη Ρουμανία και ιδιοκτήτριας του JW Marriot Bucharest Grand Hotel, στη STRABAG S.E. που συστάθηκε στην Αυστρία.

Το τίμημα πώληση ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από την πώληση θα ενισχύουν τη ρευστότητα της τράπεζας. Η λογιστική μηζία από την πώληση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, αλλά προκύπτει θετική επίπτωση ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση ημερομηνίας 20 Αυγούστου, η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωσή του σε κύριες αγοράς καις την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων, με την πώληση να υλοποιείται χρονικά όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης. Είναι επίσης εναρμονισμένη με την απόφαση του Συγκροτήματος να περιορίσει σταδιακά την παρουσία του στη Ρουμανία και τελικά να εξέλθει από τη ρουμανική αγορά. Η πώληση επιτυγχάνει την αποξένωση από ένα σημαντικό και εξειδικευμένο περιουσιακό στοιχείο στη Ρουμανία.

Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm's length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v