Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Διάθεση ενημερωτικού δελτίου

Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ (η «Εταιρία» ή «Τράπεζα» ) ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι στις 26 Νοεμβρίου 2014 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο σε σχέση με την Δημόσια Προσφορά και τις αιτήσεις για εισαγωγή και διαπραγμάτευση των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών και των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) (το «Ενημερωτικό Δελτίο»).

Οι όροι σε Κεφαλαία έχουν την έννοια και την ερμηνεία ως αποδίδεται στην ενότητα «Ερμηνεία Όρων» του Ενημερωτικού Δελτίου και ως πιο κάτω.

Το Ενημερωτικό Δελτίο, ως έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου θα είναι διαθέσιμο χωρίς επιβάρυνση:

■ σε ηλεκτρονική μορφή από τις 27 Νοεμβρίου 2014 ως εξής:
- στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου, www.bankofcvprus.com (επιλέξτε Σχέσεις Επενδυτών / Αύξηση Κεφαλαίου 2014 / Φάση 3 - Ενημερωτικό Δελτίο),

- στην ιστοσελίδα του Διευθυντή Έκδοσης Ανάδοχου Υπεύθυνου Σύνταξης του Ενημερωτικού Δελτίου, The Cyprus Investment and Securities Corporation Ltd (CISCO), www.cisco.bankofcyprus.com,

- στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, www.cse.com.cy

- στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, www.athex.gr και

- στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, www.cysec.gov.cy

■ σε έντυπη μορφή από τις 11 Δεκεμβρίου 2014 ως εξής:

- στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας (οδός Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος),

- στην Υπηρεσία Μετοχών & Χρεογράφων της Τράπεζας (EuroLife House, Έβρου 4, Λευκωσία, Κύπρος),

- στα γραφεία του Διευθυντή Έκδοσης Ανάδοχου Υπεύθυνου Σύνταξης του

Ενημερωτικού Δελτίου, ^e Cyprus Investment and Securities Corporation Ltd (CISCO) (Λεωφόρος Λεμεσού 154, 2025, Λευκωσία, Κύπρος)

Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΧΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΜΕΝΩΝ ΜΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Η Αίτηση Εισαγωγής που προτίθεται να υποβάλει η Τράπεζα στο ΧΑΚ και ΧΑ αφορά τις Σχετικές Εκδομένες Μη Εισηγμένες Μετοχές της Τράπεζας και αφορά τις:

o 3.873.269.066 Συνήθεις Μετοχές οι οποίες εκδόθηκαν στους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων και άλλων προϊόντων συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με διάσωση με ίδια μέσα (Bail in)

o 5.781.443 Συνήθεις Μετοχές οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν στους κατόχους χρεωστικών τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας, συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με διάσωση με ίδια μέσα (Bail in)

o 858.708.764 Συνήθεις Μετοχές που εκδόθηκαν στη Λαϊκή Τράπεζα συνέπεια των διαταγμάτων περί πώλησης ορισμένων εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, και

o 4.166.666.667 Νέων Μετοχών που προέκυψαν από την Τοποθέτηση και Ανοικτή

Προσφορά. Η Τοποθέτηση και η Ανοικτή Προσφορά αποτελούν την Φάση 1 και 2 της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ημερομηνίας 28 Αυγούστου 2014}

( Όλες μαζί οι «Σχετικές Εκδομένες Μη Εισηγμένες Μετοχές»)

Η εισαγωγή των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών ως πιο πάνω (η «Πρώτη Εισαγωγή») αναμένεται στις ή γύρω στις 16 Δεκεμβρίου 2014 και θα είναι μεταγενέστερη της έναρξης εγγραφών στη Δημόσια Προσφορά που εκτιμάται να λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2014 (βλέπε Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής των Μετοχών πιο κάτω). Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης των Εκδομένων Μη Εισηγμένων Συνήθων Μετοχών θα ανακοινωθεί στο ΧΑΚ και ΧΑ και θα δημοσιευθεί στον Κυπριακό και Ελλαδικό τύπο και θα είναι εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των Συνήθων Μετοχών από τα δύο Χρηματιστήρια.

ΙΙ. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η Δημόσια Προσφορά σε ιδιώτες αποτελεί την τρίτη και τελική φάση της Συνολικής Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία στην περίπτωση που καλυφθεί πλήρως, η Τράπεζα θα αντλήσει €100 εκατ. κεφάλαια και οι μετοχές που θα εκδοθούν θα αφορούν το 4,46% του διευρυμένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Η Δημόσια Προσφορά προς ιδιώτες αποτελεί ευκαιρία για τους Δικαιούχους Μέτοχους να εγγραφούν για μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς στην Τιμή Δημόσιας Προσφοράς, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της Δημόσιας Προσφοράς (Ενότητα 4.3 του Ενημερωτικού Δελτίου) όπως περιληπτικά παρατίθενται πιο κάτω. Θα πρέπει να διαβάσετε το Ενημερωτικό Δελτίο για τις πλήρεις λεπτομέρειες της Δημόσιας Προσφοράς καθώς και για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την επένδυση σε Συνήθεις Μετοχές της Τράπεζας. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ της παρούσας ανακοίνωσης και του Ενημερωτικού Δελτίου, το Ενημερωτικό Δελτίο θα υπερισχύσει.

(α) Πρόσκληση για εγγραφή: Υπό τους όρους και προϋποθέσεις ως παρατίθενται στο Ενημερωτικό Δελτίο, οι Δικαιούχοι Μέτοχοι καλούνται να εγγραφούν για συνολικό μέγιστο ποσό μέχρι 416.666.667 Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς, στην Τιμή Δημόσιας Προσφοράς των €0,24 ανά Μετοχή της Δημόσιας Προσφοράς. Το τίμημα ανά μετοχή θα πρέπει να καταβληθεί πλήρως (χωρίς οποιαδήποτε έξοδα). Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι δεν θα χρειαστεί να κληθούν να εγγραφούν για οποιοδήποτε ελάχιστο αριθμό Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ή για οποιοδήποτε ελάχιστο τίμημα.

(β) Δικαιούχοι Μέτοχοι: Αφορά αποκλειστικά τους Μέτοχους που ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Τράπεζας κατά την Ημερομηνία Αρχείου (Εξαιρουμένων των (α) Μετόχων που έχουν εγγεγραμμένη διεύθυνση, έχουν συσταθεί, εγγραφεί ή κατοικούν ή είναι εγκαταστημένοι σε οποιαδήποτε Εξαιρούμενη Χώρα και (β) Μετόχων που τους έχουν παραχωρηθεί Μετοχές κατά την Τοποθέτηση, εκτός και αν ήταν ήδη υφιστάμενοι Μέτοχοι κατά την ημερομηνία αρχείου της Τοποθέτησης) (οι «Δικαιούχοι Μέτοχοι»), οι οποίοι είναι δικαιούχοι να εγγραφούν για Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς. Η «Ημερομηνία Αρχείου» για σκοπούς της Δημόσιας Προσφοράς ορίσθηκε η 21 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 3.00 μ.μ.

Οι Εξαιρούμενες Χώρες ορίζονται στην Ενότητα 4.3.9 («Μέτοχοι Εξωτερικού») του Ενημερωτικού Δελτίου.

(γ) Κατανομή Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς: Εάν η Δημόσια Προσφορά δεν καλυφθεί πλήρως, θα κατανεμηθεί σε κάθε Δικαιούχο Μέτοχο ο οποίος θα έχει υποβάλει έγκαιρα

αίτηση για Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς, ο πλήρης αριθμός των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς για τις οποίες ενεγράφηκε.

Εάν η Δημόσια Προσφορά υπερκαλυφθεί, θα δοθεί προτεραιότητα σε έγκυρες αιτήσεις για συνολικό τίμημα ανά Δικαιούχο Μέτοχο μικρότερο ή ίσο με €100.000,08 («Αιτήσεις Μειοψηφίας»). Οι Αιτήσεις Μειοψηφίας θα ικανοποιηθούν μέσω κατανομής σε αναλογική βάση (δηλαδή αναλογικά με βάση τον αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω της σχετικής Αίτησης Μειοψηφίας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω του συνόλου των Αιτήσεων Μειοψηφίας). Αφού ικανοποιηθούν όλες οι Αιτήσεις Μειοψηφίας, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κατανεμηθεί πλήρως όλες οι μετοχές, θα ικανοποιηθούν σε αναλογική βάση οι Αιτήσεις Εγγραφής με συνολικό τίμημα που υπερβαίνει τα € 100.000,08 ανά Δικαιούχο Μέτοχο («Αιτήσεις Πλειοψηφίας») (δηλαδή αναλογικά με βάση τον αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω της σχετικής Αίτησης Πλειοψηφίας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω του συνόλου των Αιτήσεων Πλειοψηφίας).

Δεν θα εκδοθούν κλασματικές Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς και οποιαδήποτε κλασματικά υπόλοιπα θα αγνοηθούν.

Δεν μπορεί να δοθεί καμία διαβεβαίωση ότι οι αιτήσεις των Δικαιούχων Μετόχων για Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς θα ικανοποιηθούν πλήρως, ή εν μέρει, ή καθόλου.

(δ) Δικαιώματα Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς: Οι μετοχές που θα προκύψουν από την Δημόσια Προσφορά θα έχουν τα ίδια δικαιώματα (rank pari passu) με τις ήδη εκδομένες πλήρως πληρωθείσες μετοχές της Τράπεζας.

(ε) Περίοδος Εγγραφών: Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις Αιτήσεις τους εντός της περιόδου εγγραφών, η οποία αρχίζει στις 9.00 π.μ. 15 Δεκεμβρίου 2014 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 1.30 μ.μ της 9ης Ιανουαρίου 2015. («η Περίοδος
Εγγραφών»).

(στ) Αιτήσεις και διαδικασία πληρωμής: Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι θα πρέπει να υποβάλουν το Έντυπο Αίτησης ως παρατίθεται στο τέλος του Ενημερωτικού Δελτίου, ή ως αλλιώς θα δημοσιευθεί από την Τράπεζα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και πληρωμής τιμήματος στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς, περιλαμβάνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Νοουμένου ότι εκδοθούν Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς, η Τράπεζα προτίθεται να υποβάλει στο ΧΑΚ και ΧΑ την σχετική Αίτηση για Εισαγωγή των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στις ή γύρω στις 14 Ιανουαρίου 2015. Η Τράπεζα αναμένει ότι η εισαγωγή των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο ΧΑΚ και στο ΧΑ θα λάβει χώρα στις ή γύρω στις 28 Ιανουαρίου 2015 (η «Δεύτερη Εισαγωγή») οπόταν και θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των εν λόγω μετοχών στο ΧΑΚ και ΧΑ.
}
Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι θα πρέπει να σημειώσουν ότι η Δημόσια Προσφορά δεν αποτελεί έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης και τα Έντυπα Αίτησης δεν είναι διαπραγματεύσιμα έγγραφα και δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς, σε αντίθεση με την έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης, οποιεσδήποτε Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς που δεν ζητήθηκαν από τους Δικαιούχους Μετόχους σύμφωνα με τα Δικαιώματα Συμμετοχής που έχουν στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς, δεν θα πωληθούν στην αγορά εκ μέρους των Δικαιούχων Μετόχων, ούτε θα τοποθετηθούν προς όφελος των

Δικαιούχων Μετόχων οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση δυνάμει της Δημόσιας Προσφοράς. Εάν, και στο βαθμό που θα ικανοποιηθούν πλήρως όλες οι έγκυρες αιτήσεις στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς, εξακολουθούν να υπάρχουν Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς για τις οποίες δεν υποβλήθηκε αίτηση κατά τη λήξη της Περιόδου, αυτές οι Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς δεν θα εκδοθούν.

Αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τις ενέργειες που δυνατό να λάβετε, συνιστάται να αναζητήσετε οικονομική συμβουλή από το χρηματιστή σας ή άλλο κατάλληλο εξουσιοδοτημένο ανεξάρτητο οικονομικό σύμβουλο.

ΙΙΙ. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Το Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς καθώς και της Εισαγωγής των Μετοχών παρατίθεται στην Ενότητα 4.4 (Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής των Μετοχών) του Ενημερωτικού Δελτίου. Όλες οι ημερομηνίες που περιλαμβάνονται στο εν λόγω χρονοδιάγραμμα και ως αλλιώς έχουν αναπαραχθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο, βασίζονται στις εκτιμήσεις της Τράπεζας ως έχουν επί του παρόντος και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν. Για οποιεσδήποτε αλλαγές στις ώρες και ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος αυτού η Τράπεζα θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑΚ και ΧΑ, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (www.bankofcvprus.com) ή θα προβεί στην έκδοση συμπληρωματικού Ενημερωτικού Δελτίου (ως εφαρμόζεται).

Ημερομηνία Αρχείου για τη Δημόσια Προσφορά

3.00 μ.μ 21 Νοεμβρίου 2014

Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

26 Νοεμβρίου 2014

Δημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου (μαζί με το Έντυπο Αίτησης) στην ιστοσελίδα της Τράπεζας

27 Νοεμβρίου 2014

Υποβολή Αιτήσεων στο ΧΑΚ και ΧΑ για εισαγωγή των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών στο ΧΑΚ και ΧΑ

27 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΧΑΚ και ΧΑ για έγκριση της Εισαγωγής των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών (η Πρώτη Εισαγωγή)

μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2014

Περίοδος Εγγραφών στη Δημόσια Προσφορά

9.00 π.μ στις 15 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 1.30 μ.μ . στις 9 Ιανουαρίου

2015

Ημερομηνία Εισαγωγής των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών και έναρξη διαπραγμάτευσης στο ΧΑΚ και ΧΑ (Πρώτη Εισαγωγή)

16 Δεκεμβρίου 2014

Τελευταία Ημερομηνία παραλαβής Εντύπων Αιτήσεων Εγγραφών της Δημόσιας Προσφοράς

1.30 μ.μ. στις 9 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση αποτελέσματος Δημόσιας Προσφοράς

13 Ιανουαρίου 2015

Ημερομηνία Έκδοσης Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς

14 Ιανουαρίου 2015

Υποβολή Αιτήσεων για εισαγωγή των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο ΧΑΚ και ΧΑ (Δεύτερη Εισαγωγή)

14 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΧΑΚ και ΧΑ για έγκριση εισαγωγής των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο ΧΑΚ και ΧΑ (Δεύτερη Εισαγωγή)

μέχρι 26 Ιανουαρίου 2015

Ημερομηνία Εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο ΧΑΚ και ΧΑ (Δεύτερη Εισαγωγή)

28 Ιανουαρίου 2015

IV ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Οι μέτοχοι θα πρέπει να τηρούν ενεργή Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, προκειμένου να πιστωθούν στο λογαριασμό τους οι Συνήθεις Μετοχές που κατέχουν ή θα αποκτήσουν έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαπραγματεύονται αυτές τις Συνήθεις Μετοχές κατά την Πρώτη Εισαγωγή ή τη Δεύτερη Εισαγωγή (ως ισχύει). Η Τράπεζα προτρέπει όλους τους μετόχους που δεν διατηρούν Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ, να αποταθούν σε Χειριστή (Χρηματιστηριακό Γραφείο ή Θεματοφύλακα) στην Κύπρο ή στην Ελλάδα για το άνοιγμα τέτοιων λογαριασμών και να αποστείλουν τις σχετικές πληροφορίες στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων της Τράπεζας (με φαξ στον αρ. φαξ +357 22336258/ +357 22336261 ή με email στη διεύθυνση
[email protected]).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν οι μέτοχοι δεν διατηρούν Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ, ή αν οι σχετικές πληροφορίες που έχουν αποστείλει σχετικά με την Μερίδα Επενδυτή και τον Λογαριασμό Αξιών στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων είναι λανθασμένες ή ελλιπείς, οι Συνήθεις Μετοχές που αναλογούν σε αυτούς τους μέτοχους θα πιστωθούν στο όνομά τους σε Μερίδα Επενδυτή στο ΧΑΚ που θα είναι ανενεργή εκτός εάν και έως ότου οι μέτοχοι αυτοί λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα απαιτούμενα μέτρα για ενεργοποίηση της μερίδας αυτής και της καταβολής των σχετικών τελών. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα και ενδέχεται να προκαλέσει καθυστέρηση στη δυνατότητα των μετόχων αυτών να διαπραγματευτούν τις εν λόγω μετοχές τους στο ΧΑΚ ή/και το ΧΑ μετά την Πρώτη Εισαγωγή ή τη Δεύτερη Εισαγωγή (ως ισχύει).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v