Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

H Tράπεζα Κύπρου ανακοινώνει την πρόθεσή της να επιδιώξει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE).

Το συγκρότημα προτίθεται επίσης να διατηρήσει την διαπραγμάτευση των μετοχών του στο ΧΑΚ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, το Συγκρότημα δεν προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών του στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς δεν διατηρεί πλέον τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Η εισαγωγή στην premium κατηγορία του LSE εκπληρώνει έναν από τους στόχους της Τράπεζας για εισαγωγή της σε μεγάλο, Ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Η εισαγωγή στο LSE και η ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, σε περίπτωση που πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια, θα ενισχύσει την προβολή του Συγκροτήματος και την εμπορευσιμότητα της μετοχής του. Η ευρύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το ενδυναμωμένο προφίλ και την ενισχυμένη προβολή του Συγκροτήματος στις Ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές, θα βοηθήσει το Συγκρότημα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας.

Τέλος, η συμμόρφωση με τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, η οποία απαιτείται στην premium κατηγορία του LSE, θα ενδυναμώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών προς το Συγκρότημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η τράπεζα στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, της αξιολόγησης των διαφόρων τεχνικών πτυχών και των συνθηκών της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v