Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υπεγράφη το Μνημόνιο συνεργασίας με την CMEC

Σε συνέχεια της από 1.9.2016 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη και τον κ. Fang Yanshui, Assistant President της κινεζικής εταιρείας CMEC .

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για την κατασκευή της 2ης υπερσύγχρονης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου της σύστασης και λειτουργίας ανεξάρτητης εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη).

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 700 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της Μονάδας ενώ μαζί με τις σημαντικές επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το 1 δισ. Ευρώ, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής με υπερσύγχρονη μονάδα βαθμού απόδοσης πάνω από 41,5% και ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη απόσυρση παλαιότερων μονάδων, θα βελτιωθεί τόσο η ανταγωνιστικότητα της λιγνιτικής παραγωγής όσο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αυτά θα είναι ευεργετικά όχι μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά και για την ελληνική οικονομία στο σύνολο της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v