Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με CMEC

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο συνάντησης της Διοίκησης της ΔΕΗ και αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της κινεζικής εταιρείας CMEC με επικεφαλής τον Πρόεδρο της εταιρείας, κ. Zhang Chun, υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη και τον Πρόεδρο της CMEC, Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των δυο εταιρειών.

Το Σύμφωνο προβλέπει τη συνεργασία των δυο εταιρειών για την εξέταση δυνατοτήτων για την από κοινού ανάπτυξη projects στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Θερμικές και Υδροηλεκτρικές μονάδες και από ΑΠΕ, τον εκσυγχρονισμό υφισταμένων μονάδων, καθώς και κάθε άλλο project στο οποίο θα συμφωνήσουν από κοινού η ΔΕΗ και η CMEC.

Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της CMEC κ. Zhang Chun δήλωσε ότι προτείνει την ίδρυση κοινής εταιρείας με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη των συνεργασιών τους. Ανακοίνωσε επίσης ότι στις προθέσεις της εταιρείας είναι η πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης στην Ελλάδα για την κατασκευή μονάδας παραγωγής «Έξυπνων Μετρητών» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για την διάθεση τους στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές, ενώ ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η CMEC θα ανοίξει Γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v