Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απάντηση στην Ε.Κ.

Σε απάντηση των ερωτημάτων που διαλαμβάνονται στη με αρ. πρωτ. 4546/24.11.2016 επιστολή της Ε.Κ., σε συνέχεια δημοσιεύματος της 23.11.2016 του διαδικτυακού χώρου «www.capital.gr», με τίτλο: «Δίωξη για προσυνεννοημένους διαγωνισμούς δημοσίων έργων σε δύο κατασκευαστικές», αναφέρουμε ότι:

Ως προς τα επιμέρους ιστορικά στοιχεία των ανωτέρω διαγωνισμών και προς επαρκή και σαφή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφερόμαστε στο από 24.11.2016 δελτίο τύπου που εξέδωσε η θυγατρική μας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., το οποίο επισυνάπτουμε στην παρούσα.

Επιπροσθέτως διευκρινίζουμε τα εξής:

α. Η άσκηση της εν λόγω ποινικής δίωξης in rem για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου και η διενέργεια κύριας ανάκρισης, προς διερεύνηση της ύπαρξης τυχόν ποινικών ευθυνών προσώπων κατά τη διεξαγωγή δύο διαγωνισμών, στους οποίους συμμετείχε η θυγατρική μας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και συγκεκριμένα για τα έργα α) «Επέκταση Κρηπιδώματος 26 του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του 6ου προβλήτα της ΟΛΘ Α.Ε.» και β) «Ανακαίνιση Υποδομής – Επιδομής των Γραμμών και Ενίσχυση Σήραγγας από Ομόνοια έως Μοναστηράκι της ΗΣΑΠ Α.Ε.» δεν πιθανολογείται ότι έχει επιπτώσεις στη λειτουργία και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

β. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε σχέση με όσα αναλυτικώς έχουμε ήδη αναπτύξει στην από 17.10.2016 ανακοίνωσή μας.

Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v