Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATTICA BANK: Πλάνο διορθωτικών ενεργειών

Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

1) Η παρούσα Διοίκηση της Τράπεζας, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2016, έχει προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων για την άμεση εξυγίανση της Τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε σταθερές βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

2) H παρούσα Διοίκηση έχει καταρτίσει πλάνο διορθωτικών ενεργειών για τη συμμόρφωση της Τράπεζας με τις συστάσεις του πορίσματος του ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε το 2016 από κλιμάκιο της ΤτΕ και της ΕΚΤ. Το πλάνο έχει αποσταλεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της. Η Attica Bank έχει θεραπεύσει μέχρι σήμερα ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος, ενημερώνοντας σε μηνιαία βάση την Τράπεζα Ελλάδος για την πρόοδο αυτού του εγχειρήματος.

3) Σε σχέση με ειδικότερα θέματα που θίγονται στο πόρισμα:

- Ως προς την πιστοδοτική λειτουργία της Τράπεζας, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί άριστα όσα αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, στην ταξινόμηση και αξιολόγηση των πελατών καθώς και στην εγκριτική διαδικασία.

- Σε σχέση με τη σύσταση του ελέγχου, που αφορά στη συμμετοχή πελατών στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί (βλ. σχετική σημείωση στις οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2016), με παράλληλη ενημέρωση και της Τράπεζας της Ελλάδος.

- Η προαναγγελθείσα από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη και η Attica Bank το αντιμετωπίζει όπως έχει σχεδιαστεί. - Η Attica Bank, έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία, Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβάλει στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp).

4) Στο πλαίσιο των ενεργειών εξυγίανσης της Τράπεζας εντάσσεται και η σύναψη νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με το Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας στις 17/2/2017 . Από την ΕΣΣΕ προκύπτουν μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης του 17% , ενώ απλοποιείται δραστικά το υφιστάμενο μισθολογικό πλαίσιο αμοιβών, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να τοποθετείται πλέον μισθολογικά στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς.

Η υπογραφή της τριετούς ΕΣΣΕ, έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων, με κοινό στόχο την υγιή και ανοδική μελλοντική πορεία της Τράπεζας. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank:

- Έχει δεσμευτεί ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ. - Επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την εξεύρεση επενδυτή με σκοπό την διαχείριση του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου και η κεφαλαιακή της ενίσχυση με το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της άσκησης εκτίμησης κεφαλαιακών αναγκών του 2015.

 - Στοχεύει στην διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς, προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. H εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η επιτυχής αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της Attica Bank και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με ξένο επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, αποτελούν τα πρώτα καθοριστικά βήματα ανάταξης της Τράπεζας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v