Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PROFILE: Νέα έκδοση του Axia

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει την τελευταία έκδοση του Axia, της κορυφαίας web-based πλατφόρμας για διαχείριση επενδύσεων, που προσφέρει νέες δυνατότητες για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενόψει του επικείμενου κανονιστικού πλαισίου MiFID II.

Το Axia αποτελεί τη νέα γενιά στις omni-channel web-based λύσεις για τον κλάδο του wealth management και μπορεί να υλοποιηθεί είτε σε ίδιες τοπικές υποδομές (on premises) είτε σε ιδιωτικό (private) cloud περιβάλλον, ανάλογα με τις απαιτήσεις του οργανισμού. Διαθέτει ήδη μία σειρά από επιτυχημένες εγκαταστάσεις, έχοντας σημαντική ανταπόκριση από την αγορά λόγω του σχεδιασμού, της προηγμένης λειτουργικότητας και του παραμετροποιήσιμου περιβάλλοντος που προσφέρει.

Το Axia εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα λειτουργικότητα, που καλύπτει όλο το εύρος των Wealth Management αναγκών. Στην πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά αναφορικά με τις δυνατότητες του συστήματος για κάλυψη των advisory services. Συγκεκριμένα, εκτός από client onboarding, financial planning, κατηγοριοποίηση πελατών και profiling ερωτηματολόγια (KYC, καταλληλότητα, συμβατότητα, κ.ά.), συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων και ανανέωσή τους, αναφορές πελατών, ειδοποιήσεις και ασφαλή επικοινωνία, τώρα το σύστημα παρέχει επιπλέον λειτουργίες σε σχέση με τις επενδυτικές προτάσεις με πρόσθετες συγκριτικές δυνατότητες και προσομοιώσεις, rebalancing, αυτοματοποιημένες προτάσεις, διαδραστικές self-service επιλογές επενδυτικών προτάσεων, ex-post και ex-ante αναλύσεις κόστους, εκτίμηση κινδύνου και δημιουργία σχεδίου δράσης. Επιπρόσθετα, οι επενδυτικές στρατηγικές επιτρέπουν τον ορισμό πολυδιάστατων μοντέλων χαρτοφυλακίων και tactical asset allocations, τα οποία μπορούν να ομαδοποιήσουν (εάν χρειαστεί) πλήθος χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Επίσης, το Axia περιλαμβάνει μεγάλο εύρος πρόσθετων λειτουργιών που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τη διαχείριση χρεώσεων, portfolio risk analytics, SWIFT, διασύνδεση με τις σημαντικότερες διεθνείς τράπεζες και ειδοποιήσεις βάσει παραμετροποιήσιμων κανόνων.

Παρά τον ελάχιστο χρόνο της στην αγορά, η πλατφόρμα έχει ήδη σημαντικό αριθμό εγκαταστάσεων καλύπτοντας front-end αλλά και end-to-end υλοποιήσεις και υποστηρίζοντας όλο το εύρος των Wealth / Asset Management and Family Office οργανισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v