Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

INTRACOM: Συνεργασία IDE και ΑΠΘ σε Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAS)

Αθήνα, 05 Φεβρουαρίου 2018: Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) υπέγραψαν σύμβαση για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAS). Στο πλαίσιο της συμφωνίας η IDE συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΘ έχει αναλάβει τη σχεδίαση και μελέτη του αεροναυπηγικού και μηχανολογικού σκέλους, ενώ η IDE είναι κύριος ανάδοχος και υπεύθυνη ολοκλήρωσης για όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών, επισκόπησης, μεταφοράς δεδομένων και τηλεμετρίας καθώς επίσης και για τους σταθμούς εδάφους, ελέγχου και επικοινωνιών. Παράλληλα, τα UAS θα αποτελέσουν πλατφόρμα ενσωμάτωσης προϊόντων και υπηρεσιών και άλλων εξειδικευμένων ελληνικών εταιριών, ενώ οι δοκιμές προγραμματίζονται για το 2ο εξάμηνο του 2018.

Στόχος της συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων και δυνατοτήτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υψηλή τεχνογνωσία και τις επενδύσεις στη χώρα.

#                    #                    #

Σχετικά με τους Συμμετέχοντες

INTRACOMDefenseElectronics (IDE): Είναι η εταιρία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) : Το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ αναπτύσσει ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή της αεροναυτικής και των αεροσκαφών, των στροβιλομηχανών και των αεροπορικών κινητήρων. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, έχει συμμετάσχει σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία καθώς και από εθνικούς πόρους. Το προσωπικό του, οι εργαστηριακές και οι υπολογιστικές υποδομές του, παράγουν μοντέρνα και καινοτόμα τεχνογνωσία η οποία μεταφέρεται στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, μέσω των μαθημάτων που παρέχει και της υποστήριξης διδακτορικών διατριβών.

 

Πληροφορίες για θέματα Τύπου

Σωτήρης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Επικοινωνίας IDE

Τηλ: 210-6678614

Email: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v