Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JUMBO Α.Ε.E.: Δεν αλλάζουν οι εκτιμήσεις του Ομίλου JUMBO...

Οι Απόκριες φέτος, ήρθαν με ….καθυστέρηση και Ανοιξιάτικο καιρό, γι' αυτό οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου 2024, στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά, εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Στην Ρουμανική και Βουλγαρική αγορά, οι πωλήσεις παρουσιάζουν διψήφιο ρυθμό αύξησης.

Ήδη τα στοιχεία από τις πωλήσεις του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου δείχνουν ότι οι καταναλωτές δεν αλλάζουν συνήθειες και επιμένουν να επιλέγουν την άριστη σχέση τιμής-ποιότητας που προσφέρουν τα καταστήματα του  Ομίλου Jumbo.

  • Η διοίκηση διατηρεί εν ισχύ τις εκτιμήσεις της για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών, τη φετινή χρονιά, της τάξης +8% έως +10%.

Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Φεβρουάριο 2024 εμφανίζονται μειωμένες κατά -3% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα κυρίως λόγω της έντονης εποχικότητας των πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο όπου ο εορτασμός των Αποκριών φέτος είναι στις 17 Μαρτίου (26 Φεβρουαρίου πέρυσι).

  • Συνολικά, στους δύο πρώτους μήνες του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου, ήταν αμετάβλητες.

Ο Όμιλος JUMBO συνεχίζει την πελατοκεντρική του στρατηγική επιλέγοντας να απορρίπτει την προμήθεια προϊόντων των οποίων οι τιμές αυξάνονται παράλογα εξαιτίας συγκυριακών παραγόντων.  

O Όμιλος JUMBO επιμένει να διατηρεί τις τιμές των προϊόντων, σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών και ευελπιστεί ότι το Ραμαζάνι θα φέρει αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα

 

Ελλάδα

Τον Φεβρουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν μείωση κατά -8% περίπου καθώς πέρυσι ο Φεβρουάριος περιελάβανε και τις πωλήσεις που σχετίζονται με τον εορτασμό των Αποκριών.

 

Συνολικά για το πρώτο δίμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -3% περίπου σε σχέση με το 2023.

 

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Φεβρουάριο του 2024, ήταν μειωμένες κατά -12% περίπου καθώς πέρυσι ο Φεβρουάριος περιελάβανε και τις πωλήσεις που σχετίζονται με τον εορτασμό των Αποκριών.

 

Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για τους πρώτους δύο μήνες του 2024 είναι μειωμένες κατά -7% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά  +13% περίπου τον Φεβρουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

 

Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για τους πρώτους δύο μήνες του 2024 είναι αυξημένες κατά +11% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +15% περίπου τον Φεβρουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

 

Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία για τους πρώτους δύο μήνες του 2024  είναι αυξημένες κατά +13% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Καταβολή Έκτακτης Χρηματικής Διανομής

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου JUMBO ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 Ευρώ ανά μετοχή.

 

Ως ημερομηνία αποκοπής της έκτακτης χρηματικής διανομής έχει οριστεί η Τρίτη 19.03.2024. Δικαιούχοι της έκτακτης χρηματικής διανομής είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τετάρτη 20.03.2024 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων - record date). Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της έκτακτης χρηματικής διανομής στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τρίτη 26.03.2024.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v