Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALAPIS: Απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η ALAPIS ABEE σε συνέχεια διευκρινιστικών ερωτήσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τα αφορολόγητα αποθεματικά της Εταιρείας που σχηματίστηκαν το 2007 και παρουσιάζονται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης αυτής έχουν σχηματιστεί με βάση το Νόμο 3299/2004 και την τροποποίηση αυτού από τον Ν3526/2006 και προέρχονται από επενδύσεις που είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία μέχρι τη χρήση 2006 ύψους ευρώ 38.216χιλ., οι οποίες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για δημιουργία αποθεματικών έως και τη χρήση αυτή.

Τη χρήση 2007 η Εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις που υπάγονται στον συγκεκριμένο αναπτυξιακό νόμο ύψους ευρώ 38.491 χιλ., οι οποίες μαζί με το εναπομένον ποσό της χρήσης 2006 θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία αφορολόγητων αποθεματικών εντός των επόμενων 10 ετών βάση των προβλέψεων του νόμου με τον οποίο σχηματίστηκαν.

Επίσης η Εταιρεία τονίζει οτι η υπεραξία που προέκυψε από την συγχώνευση των εταιρειών ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ Α.Β.Ε.Ε., ΕΒΙΚ Α.Ε. και ELPHARMA Α.Ε.Β.Ε. με απορρόφηση τους από την VETERIN A.B.E.E. και η οποία εμφανίζεται στον ενοποιημένο και ατομικό ισολογισμό της χρήσης 2007 προσδιορίστηκε με βάση τις λογιστικές αξίες των ενοποιημένων ισολογισμών των εξαγορασθέντων ομίλων (ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ Α.Β.Ε.Ε., ΕΒΙΚ Α.Ε. και ELPHARMA Α.Ε.Β.Ε.) κατά την 15η Φεβρουαρίου 2007 και είναι προσωρινή.

Η διαδικασία του προσδιορισμού της εύλογης αξίας των περιουσιακών στοιχείων, υποχρεώσεων και ενδεχόμενων υποχρεώσεων των εξαγορασθέντων Ομίλων, ο επιμερισμός του τιμήματος εξαγοράς (Purchase Price Allocation) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΠΧΠ 3 "Συνενώσεις Επιχειρήσεων" και ο συνεπακόλουθος οριστικός προσδιορισμός της σχετικής υπεραξίας είναι υπό εξέλιξη, καθώς ο Όμιλος και η Εταιρεία έκαναν χρήση της δυνατότητας που παρέχεται από το ως άνω Πρότυπο ως προς την οριστικοποίηση των ανωτέρω μεγεθών εντός 12 μηνών από την ημερομηνία εξαγοράς.

Η ανωτέρω χρήση της δωδεκάμηνης περιόδου προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διαδικασία του επιμερισμού του τιμήματος εξαγοράς έγινε λόγω του μεγέθους και του μεγάλου αριθμού των θυγατρικών εταιρειών που περιλαμβάνονται στην συγχώνευση, αρκετές από τις οποίες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και θα οριστικοποιηθεί στις οικονομικές καταστάσεις του α' τριμήνου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v