Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΙΑΣ: Απαντήσεις σε επιστολής της Ε.Κ.

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (30.04.2015) και για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η εταιρεία «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ» ενημερώνει ότι :

Η διοίκηση της εταιρείας στις 30.04.2015 υπέγραψε με τις δανείστριες τράπεζες της εταιρείας, ήτοι τις τράπεζες 1) «Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία», 2) «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», 3) «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και 4) «Τράπεζα Πειραιώς», την ανώνυμη εταιρεία «Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Ανώνυμη Εταιρεία», την μέτοχο της εταιρείας «Linnaeus Capital Partners BV», την εταιρεία «BIOMAR HELLENIC Α.Β.Ε.Ε.Ι.» και ως εκ τρίτου την εταιρεία «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ», συμφωνία εξυγίανσης σύμφωνα με τις διατάξεις της προπτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης των άρθρων 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 106β ΠτΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 106θ του ίδιου νόμου.

Η ως άνω συμφωνία κατατέθηκε σήμερα στο αρμόδιο δικαστήριο προς επικύρωση, όπως ο νόμος προβλέπει, παράλληλα δε αιτήθηκε η λήψη προληπτικών μέτρων υπέρ της εταιρείας. Η συζήτηση της αίτησης περί άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης προσδιορίσθηκε να εκδικασθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 07.10.2015.

Οι πιστωτές που συμμετέχουν στην εν λόγω συμφωνία εκπροσωπούν συνολικά το 94,37% του συνόλου των απαιτήσεων καθώς και το 100% επί των εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων πιστωτών, προβλέπει δε τη μεταβίβαση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας μας ποσού ΕΥΡΩ 69,280 εκατομμυρίων ως εισφορά σε είδος στην εταιρεία «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ», όπως ορίζει ειδικότερα το άρθρο 106θ ΠτΚ, καθώς και τμήματος του παθητικού της, ποσού ΕΥΡΩ 29,593 εκατομμυρίων και σε επίπεδο ομίλου παθητικό ποσού ΕΥΡΩ 48 εκατομμυρίων. Η συμφωνία προβλέπει, ότι ποσοστό 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας μας, το οποίο δεν θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» θα καλυφθεί με την απόκτηση από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της εταιρείας μετοχών της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ», τις οποίες θα αποκτήσει η εταιρεία μας κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ». Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η εταιρεία «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ποσού ΕΥΡΩ 12,4 εκατομμυρίων με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και έκδοση 41.261.980 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ΕΥΡΩ ανά μετοχή υπέρ της εταιρείας μας.

Τονίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής της από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ» και «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» που θα λάβουν χώρα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 καθώς και της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» εντός προθεσμίας τριών μηνών από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Τέλος, σημειώνεται, ότι για την υλοποίηση της ως άνω συμφωνίας θα πρέπει πρώτα αυτή να επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο,

Η εταιρεία θεωρεί ότι η επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης όπως περιγράφηκε πιο πάνω εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της και τις θέσεις εργασίας του Ομίλου ΔΙΑΣ.

Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v