Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Προαναγγελία ΓΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό, καλούνται οι μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΜΗΧΑΝΙΚΗ AE σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την 30η Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (οδός Μ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου, ισόγειος όροφος, Αίθουσα Συνελεύσεων) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:

Α. Θέματα ημερησίας διατάξεως

1. Υποβολή και έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (οικονομικών καταστάσεων) της περιόδου από 1ης Ιανουαρίου 2013 έως 31ης Δεκεμβρίου 2013, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών (Ορκωτού Ελεγκτή).

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από πάσης φύσεως ευθύνης αποζημιώσεως, αναφορικά με τα πεπραγμένα, την διαχείριση και την Ετήσια Οικονομική Έκθεση (οικονομικές καταστάσεις) για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου 2013 έως 31ης Δεκεμβρίου 2013.

3. Έγκριση αμοιβής Ορκωτού Ελεγκτή για την χρήση 2013.

4. Εκλογή Ελεγκτικού Γραφείου (τακτικού και αναπληρωματικού ελεγκτή) για την χρήση 2014 και καθορισμός της αμοιβής του.

Για την λήψη αποφάσεων επί όλων των ως άνω θεμάτων απαιτείται να παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται μέτοχοι που εκπροσωπούν το 1/5 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, που έχει κατανεμηθεί σε κοινές μετοχές και απόλυτη πλειοψηφία των εκπροσωπουμένων στην Συνέλευση.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτουμένης εκ του νόμου απαρτίας κατά την αρχική ανωτέρω συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως για την λήψη αποφάσεως επί οποιουδήποτε θέματος της Ημερησίας Διατάξεως, οι μέτοχοι της Εταιρείας καλούνται σε α' επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 14η Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στον ίδιο ως άνω τόπο, σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτουμένης εκ του νόμου απαρτίας κατά την α' επαναληπτική συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως για την λήψη αποφάσεως επί οποιουδήποτε θέματος της Ημερησίας Διατάξεως, οι μέτοχοι της Εταιρείας καλούνται σε β' επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 28η Ιουλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στον ίδιο ως άνω τόπο. Κατά τις ως άνω επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις, για την λήψη αποφάσεων επί όλων των ως άνω θεμάτων αρκεί να παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται μέτοχοι, που εκπροσωπούν οποιοδήποτε τμήμα του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, που έχει κατανεμηθεί σε κοινές μετοχές και απόλυτη πλειοψηφία των εκπροσωπουμένων στην Συνέλευση ψήφων.

Αμφότερες οι ως άνω επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις θα λάβουν χώρα στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (οδός Μ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου, ισόγειος όροφος, Αίθουσα Συνελεύσεων).

Νεότερες προσκλήσεις για τις επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις δεν θα δημοσιευθούν, τα θέματα δε της Ημερησίας Διατάξεως αυτών θα είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα, εξαιρέσει εκείνων, ως προς τα οποία η οικεία Γενική Συνέλευση έχει ήδη αποφασίσει.

Β. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου

Στη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» (Ε.Χ.Α.Ε.), στο οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Εταιρίας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης του ως άνω φορέα ή, εναλλακτικά, με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρίας με τα αρχεία του τελευταίου. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 25.6.2014 (Ημερομηνία Καταγραφής), ήτοι της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της 30.6.2014, και η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία το αργότερο την 27.6.2014, ήτοι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

Για την Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 10.7.2014, ήτοι της τέταρτης ημέρας πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης (ημερομηνία καταγραφής Α΄ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης), η δε σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία το αργότερο την 11.7.2014, ήτοι την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ως άνω Γενικής Συνέλευσης.

Για την Β΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 24.7.2014, ήτοι της τέταρτης ημέρας πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Β΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης (ημερομηνία καταγραφής Β΄ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης), η δε σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία το αργότερο την 25.7.2014, ήτοι την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίασης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης.

Έναντι της Εταιρίας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη Ημερομηνία Καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του άρθρου 28α του Κ.Ν. 2190/1920, ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.

Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στη Γενική Συνέλευση.

Το πλήρες κείμενο της προσκλήσεως αυτής, καθώς και οι πληροφορίες που προβλέπονται στην §3 του άρθρου 27 του κ.ν.2190/1920, όπως ισχύει, είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.michaniki.gr).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v