Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά επί της οδού Αιόλου 93, Αθήνα.

Η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε σε απαρτία με ποσοστό 74,74% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Αποφάσισε την ένταξη της τράπεζας στο ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, την δωρεάν έκδοση παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιωμάτων μετατροπής του ειδικού αποθεματικού σε κεφάλαιο, με έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου) και τη ρύθμιση όλων των απαραίτητων σχετικών ζητημάτων.

2. Αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των αποφάσεων του θέματος 1 ανωτέρω, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, στην διάθεση των μετοχών που εκδίδονται ως συνέπεια της κεφαλαιοποίησης του ανωτέρω αναφερόμενου ειδικού αποθεματικού προς τους κατόχους των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεων κοινών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v