Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Η Εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ανακοινώνει ότι την 6η Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των γραφείων του υποκαταστήματος της Εταιρείας στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, επί της οδού Αρτέμιδος αρ.8, στην οποία παρέστησαν νόμιμα, αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου, 207 μέτοχοι εκπροσωπούντες 61.618.673 μετοχές, ήτοι ποσοστό 52,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και η οποία κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας συζήτησε και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις :

Με έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 52,44% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου και με αποχή από την ψηφοφορία 312.046 παρισταμένων και εκπροσωπούμενων μετοχών ενέκρινε παμψηφεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί υποβολής και έγκρισης των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 01.01.2014 έως 31.12.2014, των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή, καθώς και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 43α παραγρ. 3 περιπτ. δ του κ.ν. 2190/1920.

Με έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 52,44% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου και με αποχή από την ψηφοφορία 312.046 παρισταμένων και εκπροσωπούμενων μετοχών ενέκρινε παμψηφεί το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί απαλλαγής των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της Εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2014.

Με έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 52,37% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου και με αποχή από την ψηφοφορία 386.433 παρισταμένων και εκπροσωπούμενων μετοχών ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία, ήτοι με ποσοστό 98,39% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών, το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της ανάθεσης του τακτικού ελέγχου της τρέχουσας εταιρικής χρήσης στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών «Grant Thornton Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο Λεωφ. Ζεφύρου αρ. 56, και είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της §5 του άρθρου 13 του Π.Δ.226/1992 με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. αρ.127. Επίσης εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε συμφωνία με την ελεγκτική εταιρεία σχετικά με την αμοιβή της για τον ανατιθέμενο σε αυτήν έλεγχο της τρέχουσας εταιρικής χρήσης, η οποία πάντως δεν θα υπερβαίνει το ποσό των ογδόντα εννέα χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα ενός ευρώ (89.971,00€) πλέον Φ.Π.Α και εξόδων, σύμφωνα με τη σχετική προσφορά της ελεγκτικής εταιρείας προς την Εταιρεία.

Με έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 52,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου ενέκρινε παμψηφεί το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί έγκρισης αμοιβών των μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη χρήση από 01.01.2014 έως 31.12.2014 και προέγκρισης αμοιβών αυτών για την τρέχουσα χρήση.

Με έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 52,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου ενέκρινε παμψηφεί το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί έγκρισης συμβάσεων που εμπίπτουν στο άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920.

Με έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 52,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιωμάτων ψήφου ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία, ήτοι με ποσοστό 99,99% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών το έβδομο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί χορήγησης άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους Διευθυντές της Εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση Εταιρειών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

Επί του όγδοου θέματος της ημερησίας διάταξης ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους για την πορεία της Εταιρείας, των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών της. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των Μετόχων και του Προεδρείου της Συνέλευσης επί των αποτελεσμάτων του Ομίλου και των προοπτικών αυτού.

Η Γενική Συνέλευση δεν προέβη στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του τέταρτου θέματος της ημερήσιας διάταξης περί μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των έντεκα εκατομμυρίων εξακοσίων ενενήντα μία χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα έξι ευρώ και είκοσι λεπτών (11.691.586,20€) με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από ένα ευρώ και επτά λεπτά (1,07€) σε ενενήντα επτά λεπτά (0,97€) και επιστροφής του ποσού της μείωσης των δέκα λεπτών (0,10€) ανά μετοχή στους μετόχους και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 περί μετοχικού κεφαλαίου του Καταστατικού, δεδομένης της μη επιτευχθείσας απαρτίας των 2/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό και το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στην Α' Επαναληπτική Συνέλευση που θα λάβει χώρα σύμφωνα με την αρχική πρόσκληση την 18η Μαΐου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 π.μ., στον ίδιο τόπο που πραγματοποιήθηκε η σημερινή Γενική Συνέλευση, δίχως να απαιτηθεί νεώτερη πρόσκληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v