Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTHNET: Αποφάσεις ΓΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26.6.2015, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Forthnet κατά την οποία συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.

Στην Γενική Συνέλευση παραστάθηκαν καθ' όλη τη διάρκειά της 6 μέτοχοι που εκπροσωπούν το 88,97% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που αντιστοιχεί σε 97.952.659 μετοχές επί του συνόλου των μετοχών 110.097.185 με δικαίωμα ψήφου και ως εκ τούτου η Εταιρεία είχε την απαιτούμενη εκ του Νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεων επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Συγκεκριμένα:

- Επί του 1ου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις απλές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την εταιρική χρήση 2014 (από 01.01.2014 έως 31.12.2014) καθώς και τις επ' αυτών σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Λογιστών Ελεγκτών, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας δυνάμει της από 28.05.2015 απόφασής του και δημοσιευθεί κατά τα προβλεπόμενα στο Νόμο. Επίσης εγκρίθηκε η μη διανομή μερίσματος.

- Επί του 2ου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις πράξεις διαχείρισης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το έτος 2014 και απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ελεγκτές της Εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως επί των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας και της εν γένει διαχειρίσεως της Εταιρείας για την εταιρική χρήση 2014 (1/1/2014 - 31/12/2014).

- Επί του 3ου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τις ελεγκτικές εταιρείες "ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε." και «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - Α.Ε.Ο.Ε.», προκειμένου να διενεργήσουν τον έλεγχο των απλών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη διανυόμενη χρήση 2015 (1/1/2015 έως 31/12/2015) και ενέκρινε το ανώτατο όριο της αμοιβή τους για τη διανυόμενη χρήση 2015 (1/1/2015 έως 31/12/2015).

- Επί του 4ου θέματος της ημερήσιας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε για την διενέργεια του ειδικού φορολογικού ελέγχου και την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού για τη διανυόμενη εταιρική χρήση 2015 (1/1/2015 έως 31/12/2015) τις ελεγκτικές εταιρείες «ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε.» και «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - Α.Ε.Ο.Ε.» και ενέκρινε το ανώτατο όριο της αμοιβής των ελεγκτών για τον ειδικό φορολογικό έλεγχο και την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού για τη διανυόμενη χρήση 2015 (1/1/2015 έως 31/12/2015).

- Επί του 5ου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση α) ενέκρινε το συνολικό ποσό, το οποίο έχει καταβληθεί στα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια του 2014, β) ενέκρινε προς καταβολή αμοιβές σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για συμμετοχή τους σε υποεπιτροπές αυτού κατά το έτος 2014, εξαιρουμένου του Διευθύνοντος Συμβούλου, γ) ενέκρινε την καταβολή στο Διευθύνοντα Σύμβουλο μεταβλητού ποσού αμοιβής λόγω επίτευξης στόχων, δ) προενέκρινε τη σταθερή μηνιαία αμοιβή των μελών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, πλέον μεταφορικών εξόδων και διαμονής τους, για το έτος 2015 ε) προενέκρινε τις αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εξαιρουμένου του Διευθύνοντος Συμβούλου, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιτροπών και υπο-επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2015, στ) ενέκρινε το πλάνο κινήτρων απόδοσης και παραγωγικότητας για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ανώτατα στελέχη της διοίκησης της Εταιρείας, κατ' επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, με βάση την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, ζ) εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την απόδοση χρηματικών ανταλλαγμάτων για την επίτευξη στόχων, για την υλοποίηση και παρακολούθηση του πλάνου, τη διαπίστωση της επίτευξης των στόχων και για την εκτέλεση της απόφασης με την καταβολή των αποζημιώσεων προς τα πρόσωπα που θα εγκρίνει μετά τη διαπίστωση της επίτευξης των στόχων.

-Επί του 6ου θέματος της ημερήσιας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων όπως αυτή έχει αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της 28.5.2015.

- Επί του 7ου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε συμβάσεις μεταξύ της Εταιρείας με συνδεδεμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει.


- Επί του 8ου θέματος της ημερήσιας διατάξεως η Γενική Συνέλευση όρισε το ήδη εκλεγέν μη εκτελεστικό μέλος κ. Warrington και ως ανεξάρτητο μέλος στην υφιστάμενη σύνθεση των μελών του εν ισχύ Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

- Επί του 9ου θέματος της ημερήσιας διατάξεως, η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε την επέκταση του εταιρικού σκοπού με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού, σύμφωνα με το σχέδιο τροποποίησης που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.Forthnet.gr και σε αυτή του Χ.Α. Επιπλέον, ενέκρινε την ενσωμάτωση σε ένα ενιαίο κείμενο της προαναφερόμενης τροποποίησης του καταστατικού.

- Επί του 10ου θέματος της ημερήσιας διατάξεως της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης δεν ελήφθη καμία απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v