Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AUTOHELLAS: Συμπληρωματικό σχέδιο αποφάσεων για τη ΓΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 08.06.2017 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

«AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (και διακριτικό τίτλο HERTZ)

ΘΕΜΑ 1: Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (εταιρίας και ομίλου) της χρήσης που έληξε 31.12.2016, της σχετικής Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και του Πιστοποιητικού Ελέγχου των Ελεγκτών

Υποβάλλονται προς έγκριση οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και ομίλου, μετά της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και το Πιστοποιητικό Ελέγχου των ελεγκτών για τη χρήση 2016, τα οποία έχουν ως ακολούθως:

[επισυνάπτονται οι οικονομικές καταστάσεις και οι εκθέσεις όπως έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο καθώς και το πιστοποιητικό ελέγχου]

Καθώς όλοι οι παριστάμενοι μέτοχοι έχουν στα χέρια τους τις οικονομικές καταστάσεις και την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών και του Πιστοποιητικού Ελέγχου, γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα μεγέθη και τις προοπτικές της Εταιρίας καθώς και των θυγατρικών της.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης παρακαλεί τους μετόχους να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις τους αναφορικά με τα ανωτέρω.

Μετά τις ερωτήσεις γίνεται η ψηφοφορία.

Η Γενική Συνέλευση εγκρίνει με ποσοστό [●]% την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και το Πιστοποιητικό Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή και τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (Eταιρίας και ομίλου) χρήσης 31/12/2016, όπως αυτές έχουν δημοσιευθεί, σύμφωνα με το νόμο, και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας.

ΘΕΜΑ 2: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2016.

Μετά την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 31.12.2016, η Γενική Συνέλευση κλήθηκε να αποφασίσει επί του θέματος αυτού και απαλλάσσει κατά πλειοψηφία με ποσοστό [●]% όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και την ελεγκτική εταιρεία που ελέγχει την Εταιρία, ήτοι την «ECOVIS HELLAS S.A.» και των Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών αυτής, ήτοι τον Ορκωτό Ελεγκτή – Λογιστή, κ. Δημήτριο Σαμαρά με αριθμό μητρώου Σ.Ο.Ε.Λ.: 34161 ως τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή – Λογιστή και την κυρία Αγγελική Μιχαήλ Ορκωτή Ελέγκτρια – Λογίστρια, με αριθμό μητρώου Σ.Ο.Ε.Λ.: 51241, ως αναπληρωματική Ορκωτή Ελέγκτρια – Λογίστρια  από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2016 (διαχ. περίοδος 01/01/16 έως 31/12/16), τον καθένα υπό την ιδιότητά του.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας που παρίστανται στη Γενική Συνέλευση ψήφισαν για την απαλλαγή τους, εκπροσωπώντας άλλους μετόχους, με ειδική ρητή προς τούτο εξουσιοδότηση και εντολή περί απαλλαγής των.

ΘΕΜΑ 3: Εκλογή ελεγκτικής εταιρείας -Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2017 και καθορισμός της αμοιβής τους.

Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε επί του θέματος κατά πλειοψηφία με ποσοστό [●]%:

α. επέλεξε την ελεγκτική εταιρία με την επωνυμία «ΕCOVIS HELLAS S.A..» με έδρα Εθν. Αντιστάσεως 9-11, Χαλάνδρι να διενεργήσει τον έλεγχο της Εταιρίας για τη εταιρική χρήση 2017.

β. εφόσον σύμφωνα με το άρθρο 18 του π.δ. 226/1992, όπως ερμηνεύεται και με τη γνωμοδότηση 111/2007 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η ως άνω ελεγκτική εταιρία θα υποδείξει τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές που θα διενεργήσουν τον έλεγχο, αποφάσισε η Εταιρία να προτείνει απλώς, με τρόπο μη δεσμευτικό στην ως άνω ελεγκτική εταιρεία, ως συγκεκριμένους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 εδ. β. του π.δ. 226/1992, τον κύριο Δημήτριο Σαμαρά, Ορκωτό Ελεγκτή – Λογιστή, με αριθμό μητρώου Σ.Ο.Ε.Λ.: 34161, ως τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή – Λογιστή και την κυρία Αγγελική Μιχαήλ, με ΑΜ ΣΟΕΛ 51241, Ορκωτή Ελέγκτρια – Λογίστρια, ως αναπληρωματική Ορκωτή Ελέγκτρια – Λογίστρια.

γ. ενέκρινε η συνολική αμοιβή της ως άνω ελεγκτικής εταιρίας για τον έλεγχο της εταιρικής χρήσης 2017, να καθοριστεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

ΘΕΜΑ 4: Έγκριση των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της χρήσης 2016 και προέγκριση των αμοιβών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2017, κατά το άρθρο 24 του κ.ν. 2190/1920.

To Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 24 του κν 2190/1920 τα εξής:

A)

(i) Τις αμοιβές του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θεόδωρου Βασιλάκη, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Εμμανουέλλας Βασιλάκη, Ευτύχιου Βασιλάκη και Γεώργιου Βασιλάκη. Πιο συγκεκριμένα, οι αμοιβές των ανωτέρω προσώπων για το έτος 2016 ανήλθαν στο ποσό των €1.542.000.

ii) Προτείνεται για το 2017 το ύψος της συνολικής αμοιβής των ανωτέρω τεσσάρων προσώπων να ανέλθει έως το ποσό των €1.600.000.

B) 

(i) Τις αμοιβές και αποζημιώσεις λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2016 ως εξής: 2016
κ. Γεώργιος Βασιλάκης
€ 3.000
κ. Σπύρος Φλέγγας
€ 3.000
κ. Στέφανος Κοτσώλης
€ 3.000
 

ii) Προτείνεται για το 2017 η αμοιβή για τα μη εκτελεστικά μέλη Του ΔΣ να είναι € 5.000.

Επίσης, για τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου προτείνεται η προέγκριση αμοιβής € 5.000 ετησίως ανά έκαστο μέλος.

Ενόψει των ανωτέρω, εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση, κατά πλειοψηφία με ποσοστό [●]%, η καταβολή κατά την εταιρική χρήση 2016 των ως άνω αμοιβών, υπό Αi και Βi, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και προεγκρίνεται η καταβολή σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σε μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των αμοιβών ή εν γένει αποζημίωσης υπό Αii και Βii για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2017.

ΘΕΜΑ 5: Έγκριση διάθεσης κερδών

Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού κλήθηκε να αποφασίσει επί του θέματος από τον πρόεδρο, κατά πλειοψηφία αποφασίζει με ποσοστό [●]% τη διάθεση μερίσματος € 0,85 ανά μετοχή για τη χρήση 01.01.2016 – 31.12.2016.

ΘΕΜΑ 6: Έγκριση συναλλαγής με συνδεδεμένη εταιρεία

Ο Πρόεδρος της συνέλευσης παίρνει το λόγο και αναφέρει ότι με νεότερη εισήγηση του το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει να ματαιωθεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος καθώς δεν υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης των AOYTONTHΛ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ (εφεξής AUTODEAL) & ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΣ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ (εφεξής P&R DAVARIS) που υπέβαλλαν για επικύρωση των συμφωνιών εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 99 και 106β 3588/2007 στις 30/12/2016, στις οποίες η DERASCO TRADING LIMITED υπέγραψε ως επενδυτής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιφυλάσσεται να ζητήσει την έγκριση των μετόχων συγκαλώντας έκτακτη γενική συνέλευση εφόσον συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο μέσω της DERASCO να είναι τελικός έμμεσος επενδυτής στις εταιρίες AUTODEAL και P&R DAVARIS, εταιριών που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, διανομή και πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών. 
 
Θέμα 7: Αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τροποποίηση του άρθρου 6 του καταστατικού της εταιρίας

Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού κλήθηκε να αποφασίσει επί του θέματος από τον πρόεδρο, κατά πλειοψηφία αποφασίζει με ποσοστό []% την αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να μπορεί η γενική συνέλευση να εκλέγει έως και 12 μέλη και συναφώς την τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ 6ο

1. Όργανα Διοίκησης: Η Εταιρεία διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο. To Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε (5) μέχρι δώδεκα (12) μέλη. Η Γενική Συνέλευση μπορεί αν κρίνει σκόπιμο να εκλέγει και αναπληρωματικά μέλη, έως τον αριθμό των εκάστοτε τακτικών μελών.

2. Εκπροσώπηση της Εταιρείας: Η Εταιρεία εκπροσωπείται ενώπιον τρίτων, καθώς και ενώπιον οιασδήποτε Δημόσιας, Δικαστικής ή άλλης Αρχής, από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο δικαιούται με ειδική απόφασή του να αναθέτει την εκπροσώπηση της Εταιρείας σε ένα ή περισσότερα πρόσωπα, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 του παρόντος.

ΘΕΜΑ 8: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού κλήθηκε να αποφασίσει επί του θέματος από τον Πρόεδρο, κατά πλειοψηφία αποφασίζει με ποσοστό []% ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πενταετή θητεία τους κάτωθι:

1. Θεόδωρος Βασιλάκης,

2. Ευτύχιος Βασιλάκης,

3. Εμμανουέλλα Βασιλάκη

4. Γεώργιο Βασιλάκη

5. Γαρυφαλλιά Πελεκάνου

6. Δημήτριο Μαγγιώρος

7. Αντωνία Δημητρακοπούλου,

8. Κωνσταντίνο Σφακάκης, Ανεξάρτητο Μέλος

9. Σπύρο Φλέγγα, Ανεξάρτητο Μέλος

10. Στέφανο Κοτσώλη, Ανεξάρτητο Μέλος

Όσον αφορά τα ως άνω προτεινόμενα «ανεξάρτητα μέλη» διευκρινίζεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 παρ.1 του Ν.3016/2002 και ως εκ τούτου δεν έχουν σχέση εξάρτησης με την Εταιρεία ή με συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα. Σημειώνεται επίσης ότι η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρίας θα συγκροτηθεί από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δύο τουλάχιστον εκ των οποίων θα είναι εκ των ανεξαρτήτων μελών. Σε περίπτωση κωλύματος το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται να αντικαταστήσει μέλος της Επιτροπής Ελέγχου είτε με άλλο μέλος του είτε με τρίτο.

Η θητεία του ανωτέρω διοικητικού συμβουλίου θα ξεκινήσει από την επόμενη της εγκρίσεως από τις αρμόδιες αρχές της τροποποίησης του άρθρου 6 του καταστατικού με την οποία αυξάνεται ο αριθμό μελών ΔΣ.

Θέμα 9: Εγκρίσεις καταβολών προηγούμενης χρήσης που αφορούν τις απορροφηθείσες εταιρείες.

Μετά τη συγχώνευση των εταιριών ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, εγκρίνεται από τους μετόχους της Autohellas, σύμφωνα με το άρθρο 24 του κν 2190/1920, η καταβολή ποσών €77.000 και €176.000, προς τον Γεώργιο Βασιλάκη ως Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ και ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ αντίστοιχα για την περίοδο 01/01/2015-30/11/2015.

Δεν υπάρχουν άλλα θέματα προς συζήτηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v