Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EUROMEDICA: Αποφάσεις Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8ης Σεπτεμβρίου 2017 παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν 16 μέτοχοι οι οποίοι κατείχαν 14.112.922 μετά ψήφου μετοχές σε αναλογία 64,66 % του συνόλου των μετοχών.

Στην εν λόγω συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο: Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Στοιχείων και πληροφοριών χρήσης 2016 ήτοι των Στοιχείων Κατάστασης Οικονομικής θέσης, των Στοιχείων Κατάστασης Συνολικών Εσόδων, των Στοιχείων της Κατάστασης Ταμειακών Ροών, των στοιχείων κατάστασης μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων και της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς μετά από προηγούμενη ακρόαση των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τα Ετήσια Στοιχεία και πληροφορίες χρήσης 2016 ήτοι τα Στοιχεία Κατάστασης Οικονομικής θέσης, τα Στοιχεία Κατάστασης Συνολικών Εσόδων , τα Στοιχεία της Κατάστασης Ταμειακών Ροών, τα στοιχεία κατάστασης μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων και την Ετήσια Οικονομική Έκθεση σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς μετά από προηγούμενη ακρόαση των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών

Θέμα 2ο: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως, αναφορικά με τα πεπραγμένα, την διαχείριση και τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ως άνω χρήσης (1/1-31/12/2016), σύμφωνα με το άρθρο 35 Ν. 2190/1920.

Η Γενική Συνέλευση απήλλαξε παμψηφεί, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή - Λογιστή της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης αναφορικά με τα πεπραγμένα, την διαχείριση και τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης από 01.01.2016 έως 31.12.2016.

Θέμα 3ο: Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2017 και καθορισμός της αμοιβής αυτών.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε παμψηφεί για τον έλεγχο της χρήσης 2017,σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 , του Π.Δ. 226/1992 και του Ν. 3693/2008, την Ελεγκτική Εταιρία Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές – CROWE HORWATH με αριθμό Μητρώου ΣΟΕΛ 125 η οποία θα εκτελέσει τα καθήκοντα της σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της Εταιρίας. Ως προς την αμοιβή αυτής, η Γενική Συνέλευση παμψηφεί αποφάσισε όπως αυτή καθορισθεί με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί ορκωτών λογιστών και τις αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Θέμα 4ο: Ανακοίνωση και έγκριση αντικατάστασης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την από 12.10.2016 (πρακτικό Δ.Σ. 10Β/14.10.2016) παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. κας Πασαλάρη Αναστασίας και της μη αντικαταστασης αυτού σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό .

Θέμα 5ο: Έγκριση αμοιβών που κατεβλήθησαν σε πρόσωπα του άρθρου 23 α Ν. 2190/1920 για την χρήση 2016 και προέγκριση για τη χρήση 2017.

Επί του 5ου θέματος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τις αμοιβές που κατεβλήθησαν σε πρόσωπα του άρθρου 23 α του Ν 2190/1920 για την χρήση 2016 και αποφάσισε όπως συνεχισθεί η προσφορά των υπηρεσιών τους για το έτος 2017.

Θέμα 6ο: Εκλογή μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Επί του 6ου θέματος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε παμψηφεί ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τους εξής:
1. Νικόλαο Λιακουνάκο του Θωμά
2. Θεόδωρο Ταλάρη του Ευαγγέλου
3. Σπυρίδωνα Κοτρώτσιο του Ηλία
4. Βασιλική Σταματάκη του Νικολάου
5. Μελανθία Καναβάκη του Αγαπητού
6. Ιωάννη Σωσσίδη του Γεωργίου
καθώς επίσης και, ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους:
7. Κωνσταντίνο Λεόντιο του Δημητρίου, και
8. Μαρία Κοντομού του Ευαγγέλου.
Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι διετής, ήτοι έως την 07.09.2019.

Θέμα 7ο: Εκλογή μελών Επιτροπής Ελέγχου.

Επί του 7ου θέματος η Γενική Συνέλευση, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Αρθρου 44 του Νόμου 4449/2017 και τις διατάξεις του Ν.3016/2002, όρισε παμψηφεί ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας, τους κ.κ. Λεόντιο Κωνσταντίνο του Δημητρίου, Μελανθία Καναβάκη του Αγαπητού και Μαρία Κοντομού του Ευαγγέλου με διετή θητεία, και συγκεκριμένα έως την 07/09/2019.

Περαιτέρω εξέλεξε παμψηφεί ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου την κα Μαρία Κοντομού του Ευαγγέλου.

Θέμα 8ο: Λήψη απόφασης για την υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 47 Ν. 2190/1920 για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρίας.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου για την υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 47 Κ.Ν. 2190/20 για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρείας και αποφάσισε τη συνέχιση των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου στο ίδιο πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε αναλυτικά την Συνέλευση των μετόχων για τις επιπτώσεις που είχε στα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας η κρίση και συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε ότι προσπαθεί μέσω συγκεκριμένων ενεργειών να επιτύχει βιώσιμη χρηματοοικονομική δομή και να ενισχύσει τις λειτουργικές ταμειακές ροές ώστε να διασφαλιστεί η ικανότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεων της καθώς και η άρση των προϋποθέσεων του άρθρου 48 του ΚΝ 210/1920. Αναλυτικότερα οι ενέργειες αυτές αφορούν: α) την αναζήτηση νέων πηγών κεφαλαίου, κυρίως μέσω της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, β) την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της, γ) την διοικητική, οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση της Εταιρείας και του Ομίλου μέσω της περαιτέρω περιστολής του λειτουργικού κόστους, της ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς και με στόχο την ενίσχυση των οργανικών αποτελεσμάτων και δ) την κατά περίπτωση αποεπένδυση σε πάγια περιουσιακά στοιχεία καθώς και σε συμμετοχικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανε προς τη Γενική Συνέλευση ως πρόσφορη λύση την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης μέσα από Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με
καταβολή μετρητών, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, η Διοίκηση της Εταιρείας θα εξακολουθήσει τις διερευνητικές ενέργειες προς άντληση κεφαλαίων και αυτό το θέμα θα επανεξετασθεί σε περίπτωση που οι ανωτέρω ενέργειες δεν ευοδωθούν.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε ότι η Εταιρία εφαρμόζει το μοντέλο λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με τη σύμβουλο των πιστωτριών τραπεζών McKinsey και ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την επίτευξη της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Εταιρίας.

Θέμα 9ο: Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Επι του 9ου θέματος της ημερησίας διάταξης ο η Συνέλευση δεν προέβει σε συζήτηση λοιπών θεμάτων ή ανακοινώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v