ΑΔΜΗΕ: Αναδιοργάνωση διοικητικής δομής

«ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ:

Αναδιοργάνωση διοικητικής δομής

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η «Εταιρία») ανακοινώνει πρόσθετη πληροφόρηση σχετικά με τα θέματα που τίθενται προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων που έχει προγραμματισθεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής της Eταιρίας, με γνώμονα την βέλτιστη εταιρική διακυβέρνηση και με απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της ροής πληροφόρησης μεταξύ Mητρικής και Συγγενούς ΑΔΜΗΕ Α.Ε., προτείνεται νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία θα συμμετάσχουν τα δύο από τα τρία μέλη που προτείνει η Eταιρία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συγγενούς σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Συμφωνητικό Μετόχων. Τα δύο αυτά μέλη προτείνεται να είναι οι κ.κ. Ιάσων Ρουσόπουλος και Ιωάννης Μάργαρης. Οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Μάργαρης, λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας τους στα δύο Διοικητικά Συμβούλια, έχουν εκφράσει την βούληση να παραιτηθούν από την αποζημίωση συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

Ο υφιστάμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, κ. Ιάσων Ρουσόπουλος, εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με ισχύ από την συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόθεση του μετόχου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε. είναι ο κ. Ρουσόπουλος να παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας με την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους, ενώ προτάθηκε από την Εταιρία ως εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συγγενούς.

Περαιτέρω, τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Δημήτριος Τσέκερης, η κα. Βάια Καραθόδωρου και ο κ. Λάμπρος Σωμάκος, εξέφρασαν την βούληση να παραιτηθούν από τις θέσεις τις οποίες έχουν αναλάβει ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, παραμένοντας όμως σε αυτές μέχρι την εκλογή νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου από την Γενική Συνέλευση. Νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνονται οι κ.κ. Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος ως εκτελεστικό μέλος και Ευάγγελος Δαρούσος ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Η Γενική Συνέλευση έχει κληθεί να εκλέξει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του Καταστατικού, με νέα τριετή θητεία αρχόμενη από 12/12/2017. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα διορισθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία η οποία ορίζεται ως τριετής.

Επιπλέον, δύο μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, η κ. Βάια Καραθόδωρου και ο κ. Λάμπρος Σωμάκος, εξέφρασαν την βούληση να παραιτηθούν από τις θέσεις τις οποίες έχουν αναλάβει, παραμένοντας όμως σε αυτές μέχρι την εκλογή νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου από την Γενική Συνέλευση.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v