Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αποτελέσματα εννεαμήνου 2014

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το Γ' τρίμηνο και εννεάμηνο του 2014, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Γ' τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Οι επιδόσεις μας στην Ελλάδα συνεχίζουν να σταθεροποιούνται, κάτι που αντανακλάται στα έσοδά μας. Στη σταθερή τηλεφωνία, οι υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης σημειώνουν ισχυρά αποτελέσματα, ενώ στην κινητή τα έσοδα από υπηρεσίες επιδεικνύουν ανθεκτικότητα. Οι επιδόσεις αυτές αντιστάθμισαν μερικώς τα χαμηλότερα έσοδα στις διεθνείς μας δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία, που επηρεάστηκαν από τη μείωση των τελών τερματισμού και τον έντονο ανταγωνισμό. Χάρη στη σταθερή μας προσπάθεια για συγκράτηση του κόστους, ενισχύσαμε δυναμικά την κερδοφορία EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, ενώ αυξήσαμε τις λειτουργικές και ελεύθερες ταμειακές μας ροές».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η εμπειρία που παρέχουμε στους πελάτες μας. Γι' αυτό συνεχίσαμε να επενδύουμε δυναμικά, χτίζοντας τα ταχύτερα και πιο αξιόπιστα δίκτυα σε σταθερή και κινητή, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο που παρέχουμε στους πελάτες τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, βελτιώσαμε περαιτέρω τα οικονομικά μας μεγέθη, καθιστώντας τον Όμιλο έναν από τους ισχυρότερους και πιο υγιείς παρόχους στην Ευρώπη. Σε ένα περιβάλλον που παραμένει αντίξοο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει για ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €500 εκατ. για το 2014 και ότι θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ισχυρή κερδοφορία και ταμειακές ροές τόσο μέχρι το τέλος της χρονιάς, όσο και το 2015».

Δείτε τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v