Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΛΑΙΣΙΟ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων 2016

Στη σημερινή ετήσια ενημέρωση αναλυτών, ο Όμιλος Πλαίσιο παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 283 εκ. Ευρώ από 272 εκ. Ευρώ το 2015, βελτιωμένες κατά 4%, κυρίως λόγω των επιδόσεων του 2ου εξαμήνου. Ο Όμιλος πέτυχε και σημαντική κερδοφορία προ φόρων στα 6,6 εκ. Ευρώ και EBITDA στα 10,1 εκ. Ευρώ.

Σε ένα ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, ο πυρήνας της Πλαίσιο, που αποτελείται τόσο από Διοίκηση όσο και από Ομάδα αφοσιωμένη στην μακροπρόθεσμη επιτυχία της, την καθιστά και εξαιρετικά ανθεκτική στο Downside και πλήρως προετοιμασμένη για το Upside.

Ο Κώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μετά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, αναφέρθηκε στα κύρια σημεία που χαρακτήρισαν το 2016:

- Την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλες βασικές κατηγορίες,

- Την έναρξη λειτουργίας του 23ου καταστήματος του Ομίλου ΠΛΑΙΣΙΟ στη Δάφνη,

- Την επένδυση στη νέα πλατφόρμα e-business και την ενσωμάτωση της Cross Channel CRM πλατφόρμας για την αναγνώριση του πελάτη και την αξιοποίηση της αγοραστικής του συμπεριφοράς σε κάθε κανάλι,

- Την προετοιμασία της νέας πλατφόρμας επικοινωνίας με κεντρικό μήνυμα «το μυαλό πάει στο Πλαίσιο»

- Την επιβράβευση της Πλαίσιο για τις επιδόσεις της τόσο σε εμπορικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και

- Την πολύ πρόσφατη επιβράβευση της, από την Ομάδα της Πλαίσιο με την ανάδειξη της ως ένα από τα δέκα Best Workplaces 2017



Η παρουσίαση έκλεισε με αναφορά στη δράση της εθελοντικής ομάδας #plai_sou, η οποία συμμετείχε στη διανομή δωρεάν σχολικών ειδών σε 13 σχολεία πανελλαδικά, στον 8ο Μαραθώνιο που διοργανώθηκε από το "Άλμα Ζωής" με μία ομάδα 266 εθελοντών και τέλος, προσφέροντας προστατευόμενα σημεία πώλησης για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» στα καταστήματα Πλαίσιο την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v