Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CENERGY: Αποτελέσματα εξαμήνου

Η Cenergy Holdings S.A. ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εξάμηνο που έληξε την 30η Ιουνίου 2017.

Βασικά Σημεία Χρηματοοικονομικά

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατέγραψε πτώση 6,5% στα 335 εκ. ευρώ (πρώτο εξάμηνο 2016: 358 εκ. ευρώ). Η υστέρηση των πωλήσεων έναντι του πρώτου εξαμήνου 2016 οφείλεται στην καθυστέρηση έναρξης υπογεγραμμένων έργων, καθώς και στον διαφορετικό χρονισμό της τιμολόγησης έργων που έχουν ήδη αναληφθεί και είναι σε στάδιο εκτέλεσης.

Συνέπεια των ανωτέρω, καθώς και λόγω διαφορετικού μείγματος έργων, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 13 εκ. ευρώ έναντι 24 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (α-EBITDA) ανήλθαν σε 23 εκ. ευρώ έναντι 35 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι ζημιές προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 3 εκ. ευρώ έναντι κερδών προ φόρου εισοδήματος ύψους 8,8 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι ζημιές της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκ. ευρώ έναντι κερδών 5,2 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 5,1 % και ανήλθε σε 395 εκ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2017.

Οικονομική ανασκόπηση Ομίλου

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017, οι ακόλουθες εξελίξεις επηρέασαν τις βασικές αγορές της Cenergy Holdings:

- Έργα καλωδίων: Η καθυστέρηση στην εκτέλεση διαφόρων χερσαίων και υποθαλάσσιων έργων «με το κλειδί στο χέρι» που είχαν ήδη υπογραφεί, σε συνδυασμό με την αναστολή ορισμένων σημαντικών υποθαλάσσιων ευρωπαϊκών έργων, οδήγησε σε μειωμένη αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της
Fulgor.

- Προϊόντα καλωδίων: Παρατηρήθηκε επιβράδυνση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικά, η γερμανική αγορά μέσης τάσης, η οποία είχε καταγράψει καλές επιδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, επιβραδύνθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου υπάρχει αβεβαιότητα λόγω του Brexit.

- Σωλήνες χάλυβα: Καταγράφηκαν περαιτέρω καθυστερήσεις στα έργα των σωλήνων χάλυβα σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εκτέλεση σημαντικών συμβάσεων συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το έργο του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), καθώς και συμβάσεις καλωδιακής διασύνδεσης για λογαριασμό της TenneT, Γερμανικής εταιρίας διαχείρισης συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, και της Energinet.dk, εταιρίας διαχείρισης συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας.

*Αναλυτικά τα αποτελέσματα εξαμήνου της Cenergy, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v