Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ανακοίνωση για συγχώνευση ΜΙΓΡΕ-Πανγαίας

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («ΕΤΕ»), σε συνέχεια της από 30.1.2015 ανακοίνωσής της,γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες με την επωνυμία «Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» («Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ» ή «Απορροφώμενη») και την επωνυμία «MIG REAL ESTATE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» («MIGRealEstate» ή «Απορροφώσα») κατά τις από 06.08.2015συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών, ενέκριναν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης (εφεξής το «Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης») δι' απορρόφησης (εφεξής η «Συγχώνευση»)της Απορροφώμενηςαπό την Απορροφώσαμε συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 68επ. του κ.ν. 2190/1920 και τα αρ. 1-5 του Ν. 2166/1993, έκαστος όπως ισχύει.

Μετά τη Συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα ανέρχεται πλέον σε 766.483.602,00 και θα διαιρείται σε 255.494.534κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία.

Τα ανωτέρω τελούν υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών, καθώς και των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.

Η εταιρεία που θα προκύψει από τη Συγχώνευση πληροί τις βασικές προϋποθέσεις πρωτογενούς εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνώνκατά την ημερομηνία έγκρισης του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης από τα Διοικητικά Συμβούλια της MIGRealEstate και της Εθνική Πανγαία, ήτοι κατά την 06.08.2015.

Αναφορικά με τη διασπορά των μετοχών της εταιρείας που θα προκύψει από την Συγχώνευση, η Εθνική Πανγαία κατά την ημερομηνία του παρόντος κατέχει το 96,944% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG Real Estate και, ως εκ τούτου, η τελευταία διαπραγματεύεται στην κατηγορία Χαμηλής Διασποράς. Μετά την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης, οι μετοχές της εταιρείας που θα προκύψει από τη Συγχώνευση θα εξακολουθήσουν να διαπραγματεύονται στην ως άνω κατηγορία. Η διοίκηση της εταιρείας που θα προκύψει από τη Συγχώνευση και οι μέτοχοι αυτής, θα εξετάσουν σενάρια διάθεσης νεοεκδοθησόμενων ή υφιστάμενων μετοχών, αντίστοιχα, για την αύξηση της διασποράς και τη μεταφορά της από την κατηγορία Χαμηλής Διασποράς στη Γενική Κατηγορία – Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά, καθώς και τη στρατηγική των μετόχων της.

Επιπλέον, η MIGRealEstate, έχει προβεί σε σύνταξη του Πληροφοριακού Σημειώματος, για τους σκοπούς της Συγχώνευσης, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό στην έδρα της Απορροφώσας, Τζώρτζ 4, 10677, Αθήνα και αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athexgroup.gr) και της MIGRealEstate(www.migre.gr).

Η ΕΤΕ θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο των σχετικών εργασιών και θα προβαίνει στις εκάστοτε απαιτούμενες ενέργειες, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v