Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALPHA BANK: Πώληση Ιονικής Ξενοδοχειακής

Η Alpha Bank Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. [27.10.2016]

Η Alpha Bank Α.Ε. (“Alpha Bank”) ανακοινώνει ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings S.A., εταιρία των “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.” και “D-Marine Investments Holding B.V.”, για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.” (“Ι.Ξ.Ε.”). Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (Ευρώ 67 εκατ.), ανέρχεται σε ποσό Ευρώ 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016. Η Citigroup Global Markets Ltd ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank για τη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v